Grenlandii_PL Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Witam, Podchodzę drugi raz do Spitfire'a 1:32 z Revella i chcę go w końcu wykonać jak należy. Mam jednak pewien problem z washem. Czy moglibyście polecić mi jakiś gotowy wash, który będzie dobrze rozpływał się w liniach podziału, i który będzie również dało się łatwo zetrzeć? Chcę najpierw "oblać" washem, cały model, a potem wycierać. Z poprzedniego modelu został mi AK 045 Dark Brown ale jest według mnie po prostu za gęsty. Tutaj jest polecany jakiś fajny wash ale nigdzie nie mogę go znaleźć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gus Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 http://www.florymodels.co.uk/washes/ Nie widziałem w polskich sklepach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Może poprostu rozcieńczyć White Spiritem ten od AK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grenlandii_PL Napisano 28 Października 2015 Autor Share Napisano 28 Października 2015 Dzięki za odpowiedź Rozcieńczę tego washa rzeczywiście white spiritem, żeby się nie zmarnował. Wszystkie kolejne washe i filtry będę robił mieszając farbki olejne z white spiritem, większa paleta możliwości W sumie temat można uznać za zamknięty/ do usunięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi