Modelarz Posted November 8, 2015 Share Posted November 8, 2015 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Cześć ! Dawno mnie tu nie było Zupełnie przypadkiem wyłowiłem z odmętów Internetu takie przeurocze zdjęcie: (Skan z jakiejś nieznanej mi książki, http://nacekomie.ru/forum/viewtopic.php?f=28&t=1802&start=20 ) Mam w planie luźną interpretację powyższej fotografii. Nie przepadam za zimowym kamuflażem bo jego namalowanie zazwyczaj polega na mniej lub bardziej udanym ścieraniu bieli… jeden wielki eksperyment. Ja lubię kamuflaże z wyrazistym kształtem plam, postaram się żeby było ciekawie. Mam też odpowiedni zestaw (ISU-122 S-model + lufa 152 mm firmy RB): Przyjemnie się te S-modele buduje, detale są delikatne i miłe dla oka - ISU to fajny pełnowartościowy model. Uproszczeniu uległ układ jezdny: zewnętrzne koła są odlane razem z gąsienicami. Nie narzekam, to bardzo wygodne rozwiązanie Gąsienice są płaskie po wewnętrznej stronie ale mają otwory na zęby dzięki czemu ich kształt jest zachowany - w tym konkretnym przypadku i w tej skali w ogóle mnie to nie razi. Przede mną 5 wolnych dni… no to działamy ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taltos1 Posted November 8, 2015 Share Posted November 8, 2015 To kibicuję i czekam na postępy Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modelarz Posted November 12, 2015 Author Share Posted November 12, 2015 Zbudowałem błotnistą podstawkę (milliput, piasek, yerba mate i trochę kamieni). W zasadzie nie przepadam za czołgami wystającymi poza obręb podstawki... ale tak jakoś mi się zrobiło i nawet jestem zadowolony . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 Te łączniki między kołami rozumiem że powycinasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modelarz Posted November 14, 2015 Author Share Posted November 14, 2015 Czy powycinam... zastanowię się Tymczasem podstawka prawie gotowa. Na końcu chyba dodam trochę śniegu...nad tym też się zastanowię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taltos1 Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Na końcu chyba dodam trochę śniegu...nad tym też się zastanowię. Zimowy zwieroboj bez śniegu... daj śnieg koniecznie Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiwis Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Podstawka mufinka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 Zbudowałem błotnistą podstawkę (milliput, piasek, yerba mate i trochę kamieni). . Marnujesz yerba mate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts