Modelarz Napisano 8 Listopada 2015 Share Napisano 8 Listopada 2015 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Cześć ! Dawno mnie tu nie było Zupełnie przypadkiem wyłowiłem z odmętów Internetu takie przeurocze zdjęcie: (Skan z jakiejś nieznanej mi książki, http://nacekomie.ru/forum/viewtopic.php?f=28&t=1802&start=20 ) Mam w planie luźną interpretację powyższej fotografii. Nie przepadam za zimowym kamuflażem bo jego namalowanie zazwyczaj polega na mniej lub bardziej udanym ścieraniu bieli… jeden wielki eksperyment. Ja lubię kamuflaże z wyrazistym kształtem plam, postaram się żeby było ciekawie. Mam też odpowiedni zestaw (ISU-122 S-model + lufa 152 mm firmy RB): Przyjemnie się te S-modele buduje, detale są delikatne i miłe dla oka - ISU to fajny pełnowartościowy model. Uproszczeniu uległ układ jezdny: zewnętrzne koła są odlane razem z gąsienicami. Nie narzekam, to bardzo wygodne rozwiązanie Gąsienice są płaskie po wewnętrznej stronie ale mają otwory na zęby dzięki czemu ich kształt jest zachowany - w tym konkretnym przypadku i w tej skali w ogóle mnie to nie razi. Przede mną 5 wolnych dni… no to działamy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 8 Listopada 2015 Share Napisano 8 Listopada 2015 To kibicuję i czekam na postępy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 12 Listopada 2015 Autor Share Napisano 12 Listopada 2015 Zbudowałem błotnistą podstawkę (milliput, piasek, yerba mate i trochę kamieni). W zasadzie nie przepadam za czołgami wystającymi poza obręb podstawki... ale tak jakoś mi się zrobiło i nawet jestem zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 12 Listopada 2015 Share Napisano 12 Listopada 2015 Te łączniki między kołami rozumiem że powycinasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 14 Listopada 2015 Autor Share Napisano 14 Listopada 2015 Czy powycinam... zastanowię się Tymczasem podstawka prawie gotowa. Na końcu chyba dodam trochę śniegu...nad tym też się zastanowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Na końcu chyba dodam trochę śniegu...nad tym też się zastanowię. Zimowy zwieroboj bez śniegu... daj śnieg koniecznie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Podstawka mufinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 15 Listopada 2015 Share Napisano 15 Listopada 2015 Zbudowałem błotnistą podstawkę (milliput, piasek, yerba mate i trochę kamieni). . Marnujesz yerba mate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi