Mateusz87 Napisano 27 Grudnia 2015 Share Napisano 27 Grudnia 2015 witam wszystkich mam pytanko jestem mlodym modelarzem i chchiałbym zacząć używać wash-y tylko za bardzo nie wiem jak jak szukałem filmików na yt to sa dwie szkoły jedne dajemy przed malowaniem drugie po malowaniu i zmywamy kupilem PANEL LINE firmy TAMIYA moze mi ktoś pomóc czym to potem zmywac bo nie moge nic znalesc na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz87 Napisano 27 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2015 dzieki chodzi mi o tego wash-a do lin działowych wystarczy go wytrzeć nie trzeba niczym go utwardzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz87 Napisano 27 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2015 jeszcze jedno pytanie czy musi byc po malowaniu lakier błyszczący czy moge bezposrednio na pomalowany model bo zrobilem bezposrednio na pomalowany model i panel line sie rozmazal po calym modelu i musze pomalowac jeszcze raz :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 27 Grudnia 2015 Share Napisano 27 Grudnia 2015 Lakier błyszczący "wygładza" powierzchnię. Farba jest matowa - zauważ nawet przesuwając palcem po powierzchni (choć nie powinno się tego robić, bo zostaje tłuszcz z palców), że jest minimalnie chropowata. Jeśli robiłeś na "goły" kolor to panel line powchodził Ci w mikro nierówności farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi