Marak Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Postanowiłem kolegów zachęcić (na przykładzie) do używania przyspieszacza do klejów CA. (Pewnie lepiej byłoby nakręcić film, ale nie potrafię). Moje zadanie to skleić i pomalować te 2 czerwone elementy przy użyciu widocznych na zdjęciu: Klej CA rzadki, przyśpieszacz, pilnik, farba. Jest godzina 12:27. Aby nie było za łatwo, imitując uszkodzenie części w jednym elemencie wycinam dość sporą dziurę. (Aparat jak na złość wybrał sobie inną głębię ostrości) Elementy sklejam klejem CA. Tu też mi "uciekło" jedno zdjęcie, więc opiszę, że kleju CA nie rozsmarowuję na całęj powierzchni lecz przy pomocy wykałaczki nakładam małe kropelki co 5-15 mm. Teraz przyśpieszacz Jak widać części sklejone są ze znacznym przesunięciem aby móc zademonstrować efekt szpachlowania Nakładam klej CA rzadki dość grubą warstwą. I przyśpieszacz Operację tę powtarzam aż do całkowitego zalania ubytków (tu 3-krotnie) Teraz pilnik ścierny, który odsłonił jeszcze 2 niewielkie ubytki. Więc ostatnia warstwa CA + przyśpieszacz Obrabiam na gotowo I maluję Jak widać na zegarze całość prac zajęła mi 8 minut. Normalnie bez zabawy z aparatem zajmuje mi to 3 minuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddudekk Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 hmmm... zdjęcia się nie pokazują :( help! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 6 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2018 hmmm... zdjęcia się nie pokazują :( help! Zdjęcia nie pokazują się, bo korzystałem z serwera Photobucket który nas wyświnił. Oryginałów, niestety, już nie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi