wilczurs Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 Witam. Mam zamiar się wziąść za ten model. Kończę już IS-3 więc myślę że mogę już założyć warsztat. Będzie to mój pierwszy samolot. Nie mam dużej wiedzy o lotnictwie i będę liczył na wsparcie. Narazie wstawiam tylko zawartość pudełka. Ostrzegam ,że ten warsztat może dłużyć się miesiącami. Nadal pracuje nad lepszym oświetleniem do zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczurs Napisano 26 Września 2016 Autor Share Napisano 26 Września 2016 Niedawno pomalowałem kabinę. Cały samolot jest już sklejony. W całości postaram go zaprezentować jeszcze w tym tygodniu. Model dopiero umyty przygotowuje się do malowania. Postanowiłem ruszyć z warsztatem teraz by nie odwlekać dlatego zdjęcia są jakie są. Co do kabiny mam zamiar zrobić pasy i wykonać lekkie ślady użytkowania kabiny jak i fotelu do którego nie wiem jak się zabrać i co zastosować by uzyskać efekt popękanej skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczurs Napisano 5 Października 2016 Autor Share Napisano 5 Października 2016 Tutaj model po preshadingu. Aktualnie już połowa modelu jest pomalowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczurs Napisano 15 Października 2016 Autor Share Napisano 15 Października 2016 Pasy wyglądają tak: Cały model pomalowałem ,niestety zbyt wiele warstw farby naniosłem i preshading jest mało widoczny. Linie podziału i szczegóły zostały podkreślone ciemnym washem. Zawiodłem się na kalkomaniach. Nie wiem co zrobiłem źle że już w wodzie łamały się i niektóre musiałem poskładać do kupy a to takie łatwe nie było. Jedna całkowicie się rozpadła a wygląd pociętej kalkomanii nie wyglądał naturalnie więc część usunąłem i wykonałem dość widoczne obicie. Jeszcze jedna rzecz którą zepsułem to pęknięta szybka. Na zdjęciach w galerii dodatkowo widać że jest zamglona. Chociaż używałem niewielkich ilości wikolu tak że ledwie ją trzymało. Już to poprawiłem ale na zdjęciach tak pozostanie. szybka podstawka: A tu już cały zestaw: Czeropostowy warsztat do najlepszych i najciekawszych nie należał. Model praktycznie zrobiłem w dwa tygodnie bez przerwy. Śpieszyłem się i tak jakoś wyszło. Koniecznie chciałem wystawić ten model i poprzedni na wystawę w Rzeszowie. Uzyskałem wyróżnienia i zgarnąłem co nieco więc praca była warta swojej pracy. Link do galerii pod tym postem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczurs Napisano 16 Października 2016 Autor Share Napisano 16 Października 2016 Galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi