redsky6c Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Witam Chciałem zacząć malować sredniowieczne figurki ale jestem zupelnie zielony i mam pare pytan. 1.Jakiego producenta polecacie jesli chodzi o figurki i pedzle? Co do farb znajomy polecił vallejo. 2. Myslałem o figurkach 54mm? i chciałem zacząc np. od takiego jegomościa: http://www.mojehobby.pl/products/Wojownik-Normanski-XII-wiek.html Z góry dzieki za wszelkie wskazówki i pomoc. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1970 Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Witaj. Odp. na 1 pytanie - nie ma jedynych i najlepszych farb , kazde sa dobre jezeli pozwalaja uzyskac zamierzony efekt. Vallejo sa ok ale musisz sie zaopatrzec rowniez w glaze medium. Pedzle rowniez wedle upodobania , uzywam roznych. Firm figurkowych jest mnogo wiec masz wybor. Odp. na 2 pytanien - skala jest ok, figurka tez. Jak kupisz to rozpocznij warsztat na forum, koledzy napewno pomoga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
redsky6c Posted April 10, 2016 Author Share Posted April 10, 2016 Dzieki. W takim razie pora na zakupy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts