redsky6c Napisano 10 Kwietnia 2016 Napisano 10 Kwietnia 2016 Witam Chciałem zacząć malować sredniowieczne figurki ale jestem zupelnie zielony i mam pare pytan. 1.Jakiego producenta polecacie jesli chodzi o figurki i pedzle? Co do farb znajomy polecił vallejo. 2. Myslałem o figurkach 54mm? i chciałem zacząc np. od takiego jegomościa: http://www.mojehobby.pl/products/Wojownik-Normanski-XII-wiek.html Z góry dzieki za wszelkie wskazówki i pomoc. Pozdrawiam Cytuj
Marcin1970 Napisano 10 Kwietnia 2016 Napisano 10 Kwietnia 2016 Witaj. Odp. na 1 pytanie - nie ma jedynych i najlepszych farb , kazde sa dobre jezeli pozwalaja uzyskac zamierzony efekt. Vallejo sa ok ale musisz sie zaopatrzec rowniez w glaze medium. Pedzle rowniez wedle upodobania , uzywam roznych. Firm figurkowych jest mnogo wiec masz wybor. Odp. na 2 pytanien - skala jest ok, figurka tez. Jak kupisz to rozpocznij warsztat na forum, koledzy napewno pomoga. Cytuj
redsky6c Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Napisano 10 Kwietnia 2016 Dzieki. W takim razie pora na zakupy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi