dominik23145 Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Witam wszystkich Na początku chce zaznaczyć, że jestem bardzo początkującym modelarzem z 3 czołgami w 1:72 i po jednym konkursie. Maluje pędzlami, ale aerograf jest już w planach. Chce w przyszłości zrobić diorame (Rosomak, HMMVW, MI-24) 1:35. I tutaj główny temat. Chce złożyć(treningowo) MI-24 od Tamiyi 1:72. Zdążyłem poznać już pare technik i sztuczek w pancerce lecz nie wiem jakie "zasady" są w śmigłowcach . Powtórzę jeszcze, że maluje pędzelkiem i tutaj pytanie czy mogę zrobić jak w pancerce czyli Farba->Sidolux>Wash>Lakier czy raczej washa na śmigłowce się nie kładzie tylko pre shading? Dodam, że chce go zrobić w malowaniu O i czy mogę korzystać z produktów AK Interactive m. in. efekty wody na modelu czy to tylko do pancerki? Dodatkowe porady mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 25 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Śmiało maluj pędzlem. Przy odrobinie wprawy da sie ładnie pomalować. Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Jak jeszcze nie kupiłeś tego modelu, to z niego zrezygnuj i kup Mi-24 od Zvezdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi