dzikibil Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 Witam serdecznie Chciałbym zacząć od tego iż od jakiegoś czasu planuje wykonać wirtualny model kutra w zasadzie coś pomiędzy -"Łódź rybacka-kuter" na stronie pana kapitana LOBO natknąłem się na plany kutra mir-20 próbując szukać jakichkolwiek informacji w internecie zawiodłem się ponieważ nie znalazłem nic ,postanowiłem napisać do pana kapitana LOBO ,oczywiście sprawą się zajął i tu wielkie podziękowania dla niego Uśmiech ,ale naładowany inspiracja zależy mi trochę na czasie i by nie tracić czasu postanowiłem napisać ten post ,chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada jakiekolwiek informacje na temat kutra MIR-20 zdjęcia,plany,pisemne informacje itp...cokolwiek...za wszelką udzielona pomoc z góry serdecznie dziękuje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 Witaj Dzikibil-u Jak widze mamy wspolnego znajomego. Czesto zagladam na te stronke wiec temat mi nie obcy. Sam staram sie dokopac do planow trawlerow, na ktorych plywal moj Ojciec ale na razie kicha. Moze wpierw pokazemy kolegom o co dokladnie chodz: http://www.posejdon.net.pl/images/zoom/HJLDRF/kuter_mir-20_-_023.jpg Jednostki byly jeszcze przedwojennej konstrukcji i nie wiadomo ile sie ich po wojnie na wybrzezu zachowalo. Konstrukcja kadluba byla na 100 % drewniana wiec pomocne beda fotki wszystkich lodzi rybackich jak i drewnianych kutrow, ktore mozemy spotkac nad naszym morzem i nie tylko. Kilka drewnianych kuterkow chyba plywa jeszcze we Wladyslawowie. Jutro tzn. juz dzisiaj ale troche pozniej poszukam jakis fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 Szukalem i mam tylko dwie fotki podobnych konstrukcyjnie jak i wielkosciowo kutrow ( chyba zwanych potocznie KF ) w porcie Wladyslawowskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikibil Napisano 19 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2007 Okonek wielkie dzięki zawsze to coś więcej puki co poszukiwania trwają...mnie udało sie znaleźć coś takiego: Tylko skąd dorwać plany takiego cacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 Jak widze nie proznujesz w poszukiwaniach. Pierwsze trzy zdiecia to o ile mnie pamiec nie myli to model kolegi Grzegorza 75. Ja znalazlem taka oto fotke na stronie Dalmoru. oraz stronke, na ktorej jest pare fajnych fotek a plany szukam bo kiedys cos takiego w sieci widzialem http://www.trzebiez.pl/po46.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikibil Napisano 21 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2007 Próbowałem szukać na zagranicznych serwisach ale nic ,wydaje mi sie że to dość popularne kutry a informacji brak...dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 A taki kuterek moze byc http://www.billingboats.com/images/603.jpg Jesli tak to moze to cos pomoze http://www.billingboats.com/instructions/BB603%20Norden_Instruction.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikibil Napisano 21 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2007 Okonek wielkie dzięki tak długo czegoś szukałem a tu proszę naprawdę wielkie dzięki ,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 Nie ma sprawy. Po to tu jestesmy. Ciesze sie, ze moglem pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikibil Napisano 22 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2007 Okonek A tak przy okazji żeby nie pisać kolejnego tematu. Posiadasz plany jakiegoś tankowca wraz ze zdjęciami?...Może małe wyjaśnienia , gdyż zdjęcia potrzebne by mi były na tekstury do modelu 3D. Szczególnie interesowały by mnie 105.000 DWT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 22 Grudnia 2007 Share Napisano 22 Grudnia 2007 Nie mam ale jak na cos wpadne to dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikibil Napisano 26 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2007 Nie ma sprawy będę czekał ,jednakże zmiana planów przydały by mi się plany ale wraz ze zdjęciami obojętnie jakiej polskiej jednostki oprócz floty wojskowej przepraszam za takie zamieszanie. Pozdrawiam serdecznie [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi