Jump to content

Kuter MIR-20

dzikibil
 Share

Recommended Posts

Witam serdecznie

Chciałbym zacząć od tego iż od jakiegoś czasu planuje wykonać wirtualny model kutra w zasadzie coś pomiędzy -"Łódź rybacka-kuter" na stronie pana kapitana LOBO natknąłem się na plany kutra mir-20 próbując szukać jakichkolwiek informacji w internecie zawiodłem się ponieważ nie znalazłem nic ,postanowiłem napisać do pana kapitana LOBO ,oczywiście sprawą się zajął i tu wielkie podziękowania dla niego Uśmiech ,ale naładowany inspiracja zależy mi trochę na czasie i by nie tracić czasu postanowiłem napisać ten post ,chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada jakiekolwiek informacje na temat kutra MIR-20 zdjęcia,plany,pisemne informacje itp...cokolwiek...za wszelką udzielona pomoc z góry serdecznie dziękuje.

Pozdrawiam.

Witaj Dzikibil-u

Jak widze mamy wspolnego znajomego. Czesto zagladam na te stronke wiec temat mi nie obcy. Sam staram sie dokopac do planow trawlerow, na ktorych plywal moj Ojciec ale na razie kicha. Moze wpierw pokazemy kolegom o co dokladnie chodz:

http://www.posejdon.net.pl/images/zoom/HJLDRF/kuter_mir-20_-_023.jpg

Jednostki byly jeszcze przedwojennej konstrukcji i nie wiadomo ile sie ich po wojnie na wybrzezu zachowalo. Konstrukcja kadluba byla na 100 % drewniana wiec pomocne beda fotki wszystkich lodzi rybackich jak i drewnianych kutrow, ktore mozemy spotkac nad naszym morzem i nie tylko. Kilka drewnianych kuterkow chyba plywa jeszcze we Wladyslawowie. Jutro tzn. juz dzisiaj ale troche pozniej poszukam jakis fotek

Okonek A tak przy okazji żeby nie pisać kolejnego tematu. Posiadasz plany jakiegoś tankowca wraz ze zdjęciami?...Może małe wyjaśnienia , gdyż zdjęcia potrzebne by mi były na tekstury do modelu 3D.

Szczególnie interesowały by mnie 105.000 DWT