kartoniak Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 Witajcie, po bardzo długiej przerwie w modelarstwie kartonowym postanowiłem powrócić do modelarstwa plastikowego. Zacząłem od KUBUSia w 1:35, aż po kilka innych ciekawych pozycji. Pewnego dnia postanowiłem zacząć sklejanie modeli plastikowych wszelakich pojazdów kołowych jak i gąsienicowych używanych w Wojsku Polskim w skali 1:72. Prace rozpocząłem od Leopard-a 2A5 z firmy Revell wykonany w barwach 34 Brygady Kawalerii Pancernej z Żagania, który przedstawia się następująco: (Wszystkie modele są wykonywane bez brudzenia oraz śladów eksploatacyjnych, może przy kolejnych się pokuszę, ale czas pokaże) (Odrazu na wstępie przepraszam za jakość i ilość foto ale zdjęcia robione sa telefonem i nawet nie mam zbytnio jak uchwycić detali itp) Kolejny popełniony model to KTO Rosomak z Autolocomotiv w wersji MEDEVAC ISAF (dokładnie ta wersja produkowana jest tylko na potrzeby PKW Afganistan) Na warsztacie jest obecnie BM-21 GRAD z ICM następnie HMMWV w dwóch wersjach z Revella oraz niestety model gotowy metalowy ale ze zmienionym malowaniem i detalami SKODA Octavia w wersji ŻW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kartoniak Posted July 20, 2016 Author Share Posted July 20, 2016 (edited) Nastąpiła pomyłka, prosze moderatora o przeniesienie do usuniecie postu już przeniosłem zawartość do prawidłowej grupy. Przepraszam za kłopot Edited July 20, 2016 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 Malowane pędzlem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kartoniak Posted July 20, 2016 Author Share Posted July 20, 2016 Dokładnie tak, malowanie pędzlem farby Vallejo Model Color i Pactra. Kalkomanie Toro Model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts