Jump to content

Pojazdy Wojska Polskiego NATO 1:72

kartoniak
 Share

Recommended Posts

Witajcie, po bardzo długiej przerwie w modelarstwie kartonowym postanowiłem powrócić do modelarstwa plastikowego. Zacząłem od KUBUSia w 1:35, aż po kilka innych ciekawych pozycji. Pewnego dnia postanowiłem zacząć sklejanie modeli plastikowych wszelakich pojazdów kołowych jak i gąsienicowych używanych w Wojsku Polskim w skali 1:72. Prace rozpocząłem od Leopard-a 2A5 z firmy Revell wykonany w barwach 34 Brygady Kawalerii Pancernej z Żagania, który przedstawia się następująco: (Wszystkie modele są wykonywane bez brudzenia oraz śladów eksploatacyjnych, może przy kolejnych się pokuszę, ale czas pokaże)

(Odrazu na wstępie przepraszam za jakość i ilość foto ale zdjęcia robione sa telefonem i nawet nie mam zbytnio jak uchwycić detali itp)

IMAG0155_zpstuainuic.jpg

IMAG0156_zps13wg18nx.jpg

IMAG0157_zpsowvreje5.jpg

IMAG0158_zps2d0vnkcj.jpg

Kolejny popełniony model to KTO Rosomak z Autolocomotiv w wersji MEDEVAC ISAF (dokładnie ta wersja produkowana jest tylko na potrzeby PKW Afganistan)

IMAG0151_zpssia8qups.jpg

IMAG0153_zpsmnatd5sf.jpg

IMAG0154_zpsdtnwizr8.jpg

IMAG0152_zpsd2hpphq3.jpg

Na warsztacie jest obecnie BM-21 GRAD z ICM następnie HMMWV w dwóch wersjach z Revella oraz niestety model gotowy metalowy ale ze zmienionym malowaniem i detalami SKODA Octavia w wersji ŻW

Nastąpiła pomyłka, prosze moderatora o przeniesienie do usuniecie postu już przeniosłem zawartość do prawidłowej grupy. Przepraszam za kłopot

Edited by Guest