kartoniak Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Witajcie, po bardzo długiej przerwie w modelarstwie kartonowym postanowiłem powrócić do modelarstwa plastikowego. Zacząłem od KUBUSia w 1:35, aż po kilka innych ciekawych pozycji. Pewnego dnia postanowiłem zacząć sklejanie modeli plastikowych wszelakich pojazdów kołowych jak i gąsienicowych używanych w Wojsku Polskim w skali 1:72. Prace rozpocząłem od Leopard-a 2A5 z firmy Revell wykonany w barwach 34 Brygady Kawalerii Pancernej z Żagania, który przedstawia się następująco: (Wszystkie modele są wykonywane bez brudzenia oraz śladów eksploatacyjnych, może przy kolejnych się pokuszę, ale czas pokaże) (Odrazu na wstępie przepraszam za jakość i ilość foto ale zdjęcia robione sa telefonem i nawet nie mam zbytnio jak uchwycić detali itp) Kolejny popełniony model to KTO Rosomak z Autolocomotiv w wersji MEDEVAC ISAF (dokładnie ta wersja produkowana jest tylko na potrzeby PKW Afganistan) Na warsztacie jest obecnie BM-21 GRAD z ICM następnie HMMWV w dwóch wersjach z Revella oraz niestety model gotowy metalowy ale ze zmienionym malowaniem i detalami SKODA Octavia w wersji ŻW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartoniak Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 (edytowane) Nastąpiła pomyłka, prosze moderatora o przeniesienie do usuniecie postu już przeniosłem zawartość do prawidłowej grupy. Przepraszam za kłopot Edytowane 20 Lipca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Malowane pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartoniak Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 Dokładnie tak, malowanie pędzlem farby Vallejo Model Color i Pactra. Kalkomanie Toro Model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi