Jump to content

Scheer od Italieri - Ten, od którego wszystko się zaczęło

Ruderigo
 Share

Recommended Posts

Cześć!

Jako mały chłopiec dostałem w swe łapki daaaaaawno temu katalog Italieri. Dostałem, bo sklejałem samoloty. Katalog był dość cienki, kilka stron. I był w nim pośród samolotów i pancerki jeden box-art okrętu.

Admiral Scheer... Zakochałem się od pierwszego wejrzenia. Z dnia na dzień samoloty poszły w podstawkę, a ja zacząłem błagać ojca, by mi kupił ten (jak sądziłem) brytyjski pancernik. Nigdy go nie dostałem, bo w Krakowie nie miał go żaden sklep, a przygodę z modelarstwem okrętowym zacząłem od Bismarcka z Airfixa.

Teraz widzę, że pojawił się znowu, z tym samym pięknym box-artem i w tej samej głupawej skali 1/720. Ale wyczytałem, że to nowe formy. I tu do Was pytanie koleżanki, i koledzy. Prawda to? Czyżby Włosi faktycznie zrobili nowego Scheera? I jeśli tak, to czy warto go mieć? Bo wygląda na to, że na przedwojennego Scheera z Trumpetera już się nie doczekam...

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie! Bardzo proszę o informacje.

Dziękuję i Pozdrawiam.

To też gdzieś wyczytałem, ale zerknij tu http://www.mojehobby.pl/products/Ddmiral-Scheer.html te detale wyglądają dość dobrze...

To dobrze wyczytałeś, z ciekawości popatrzyłem na instrukcję mojego Scheera,

ramki są identyczne i nawet numer się zgadza - 508, a detale wyglądają całkiem ok...

Wychodzi więc na to, że cwaniaki stary model zapakowali w nowe pudełko i tyle...

Jakby co to jest dostępny Admiral Graf Spee z 1937 od Trumpka w 1/700...

http://www.martola.com.pl/pl1387/produkty33106/german_pocket_battleship_panzer_schiff_admiral_gra

Pozdrawiam