SławekK Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Idąc za ciosem kolejny model - tym razem nie Niemiec . Jak widziałem zdjęcia wyprasek do Scout Car'a z Italeri, to byłem zachwycony... jak kupiłem ten model też.. jak przyjrzałem się dokładnie... to się załamałem... model na pewno nie jest w skali 1:72 - jakiej, to trudno oszacować, ale wystarczy postawić koło niego jakąkolwiek figurkę... No ale szkoda mi było wydanych pieniędzy i znalazłem to zdjęcie: Przeszukując internet trafiłem jeszcze na jedno: ... no i tyle w tym temacie . To znaczy ja nie znalazłem więcej zdjęcie tego wozu... a szukałem długo i dalej szukam. Jest jeszcze jeden Scout Car generała Pattona, ale już nie z Tunezji, tylko z Sycylii - ten ma kilka zdjęć (duże gwiazdki w okręgach, dwubarwne malowanie, większa półka z tyłu), doczekał się tez kilku modeli, m.in. Stevena Zalogi. Można go znaleźć w sieci . Mój model wygląda tak: Niestety nie mam żadnego zdjęcia z warsztatu... nie wiem czy nie robiłem, czy gdzieś się zapodziały... Co zrobiłem w tym modelu: przede wszystkim daszki, anteny z uchwytami, sztywne chorągiewki (nie mam pojęcia co jest na drugiej, więc trochę improwizowałem ), półki na kanistry z pasami, wyposażenie wnętrza - też pełna improwizacja , uchwyty przeciwlotniczy, itp. Chciałem dodać figurki... ale w tej skali nie mam . Podstawka jest bardzo skromna - tylko piasek... ale za to oryginalny, bo przywieziony z wycieczki w Tunezji (koleżanka z pracy pracy do tej pory się z tego śmieje ). Piasek jest bardzo drobny i nawet pasuje do skali... tylko Wikol go trochę zmienił . To mój ostatni model Italeri który zamierzam skleić - powiedziałem sobie że nigdy więcej .... no ale na konkursach robi furorę!!! Chyba przez swoją oryginalność (ja nie spotkałem się z innym model tego wozu w żadnej skali), ale został nagrodzony m.in: w Bytomiu (Czarny Diament 2015), Puchar Lajkonika 2016, Lublin, Kielce... w sumie chyba wszędzie gdzie był . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi