isz007 Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Witam Serdecznie... Subaru jakie jest, każdy wie... Będzie to w moim założeniu projekt autorski, czyli co z tego wyjdzie.... nie wiem Kilka drobnych zabiegów model ma już za sobą...na dłużej zatrzymał mnie spojler (tył) w związku tym mam pytanie: Spojler jest całością w aucie rzeczywistym? Kilka zdjęć i pierwszych prac: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Może napisz na czym ma polegać projekt autorski i co robisz w poszczególnych etapach, bo na razie widzę nie oszlifowane szwy na tylnym zderzaku i pod kloszami lamp, ale nie wiem czy zamierzasz to jeszcze poprawić, czy też uważasz, że tak ma zostać, bo jakieś ślady szlifowania widać. Spoiler wydaje mi się, że w wersji WRC udawał jedną całość, ale nie mam zdjęcia z Monte Carlo '98. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 12 Września 2016 Autor Share Napisano 12 Września 2016 Może napisz na czym ma polegać projekt autorski i co robisz w poszczególnych etapach, Słuszna uwaga... Będzie to mała wariacja na temat Subaru, niespecjalnie wyszukana, bez fajerwerków. Poszczególne etapy są nawet dla mnie zagadką ;) cd. Dziś pozbawiłem Subaru spinek na masce i klapie bagażnika, wylotów powietrza na dachu, a także tych brzydkich kierunkowskazów na błotnikach... zastąpię je innymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Może być z tego ładny model. Chyba niedługo będę z Tobą konkurował bo syn każe mi robić Subaru. Ale chciałbym zrobić jakieś inne którego nikt jeszcze nie robił. Ale narazie śledzę Twoje postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 15 Września 2016 Autor Share Napisano 15 Września 2016 Może być z tego ładny model. Chyba niedługo będę z Tobą konkurował bo syn każe mi robić Subaru. Ale chciałbym zrobić jakieś inne którego nikt jeszcze nie robił.Ale narazie śledzę Twoje postępy. Super! Moim zdaniem właśnie takie modele są najciekawsze, choć czasem, nawet częściej niż czasem te PZP i w originale wyglądają lepiej, ale... trening czyni mistrza, warto próbować, warto się uczyć... Sam jestem ciekaw jak sobie poradzę Z niecierpliwością czekam na Twój warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 Witam. Hehe to może i ja się podłącze bo ja już swojego mam na warsztacie ale nie mogę się jakoś zabrać za niego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 17 Września 2016 Autor Share Napisano 17 Września 2016 c.d. Przymierzyłem spojler do kasty i jak widać, troszeczkę mu brakuje w porównaniu do oryginału, mógłbym to zostawić tak jak jest, wygląda nie najgorzej, ale jakoś mnie kusi żeby trochę przy nim pomajstrować Oczywiście najwięcej pracy trzeba włożyć w dolną część, tuż przy klapie bagażnika, reszta jest ok... Jeśli Ktoś już zmagał się z tym elementem, proszę o cenne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 Przypadkowo znalazłem na dysku ok. 50 zdjęć Subaru Colina z 1997 r, publikowane przez jakieś muzeum. Zdjęcia są stosunkowo małe, ale prezentują wiele szczegółów wnętrza, silnika itp. Jeśli jesteś zainteresowany prześlij mi adres mailowy na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 11 Listopada 2016 Autor Share Napisano 11 Listopada 2016 A jak u Was? Robota idzie pełną parą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2017 Przy Subaru udało się zrobić tylko tyle...., zawsze coś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi