Czes Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 Witam wszystkich.Przedstawiam moja pierwsza zimowa diorame.Model czolgu to PzKpfw II firmy tamiya,zolnierze w schronie ktorych widac tez sa firmy tamiya.Wyposazenie schronu wykonalem sam sa to:stol,taborety,lozka,koce.Jako sniegu uzylem sody kuchennej.Reszta to ziemia ogrodowa,sztuczna trawa i kawalki galezi.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czes Posted October 7, 2016 Author Share Posted October 7, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bladehorn1 Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Cześć! Fajnie, że zrobiłeś zimową dioramę! Wiem, że wymaga ona dużo pracy i nie jest łatwa. Co na plus: fajna flora, fajnie ośnieżone krzaczki, drzewo, ziemia. Dobrze, że część elementów wykonałeś sam, nieźle wyglądają posłania i wnętrze bunkra (rozumiem, że żołnierze sami robili sobie wyposażenie i nie mieli prostych desek pod ręką xD). Nie podoba mi się natomiast sam model - jest za bardzo ośnieżony na bokach, tyle i gąsienicach. Ten sam śnieg, który dobrze wygląda na roślinności (a przynajmniej tak mi się wydaje), na czołgu już przedstawia się nierealistycznie. Powinieneś zredukować jego ilość oraz bardziej zróżnicować jego kolor - taki zabieg "wydobył" by również pewnie czołg z samej dioramy, gdyż aktualnie prawie go nie widać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkin Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Klimatyczna, super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts