Przemek R Napisano 12 Października 2016 Share Napisano 12 Października 2016 Witam, po 3 miesiącach udało mi się skończyć model motocykla , model dostałem w prezencie i maiłem wielki obawy przed zaczęciem budowy. Sam model to super sprawa bardzo dobrze spasowany wszystko do siebie pasował , oczywiście wyszedł mój brak umiejętności ( widać na zdjęciach ). Błędem było tez nie zakładanie wątku warsztatowego tu na forum , zawsze doświadczeni koledzy mogli bo coś doradzić , ale nic straconego spodobało mi się i skleję jeszcze niejeden model motocykla. Największym problemem był dla mnie lakier który był transparenty i ciężko krył detale , widać to na niektórych zdjęciach. Kompletnie nie wyszło mi pomalowanie napisu BREMBO na czerwono i wygląda to tak sobie ... Od siebie dołożyłem karbon w niektórych miejscach i nawierciłem tylna tarcze hamulcową , problemem tez okazały się kalki może nie tyle one co mój płyn do ich zmiękczenia.W niektórych miejscach tam gdzie została kropla płynu "wyżarło" kalkomanie tu znów ukazał się brak doświadczenia , zdaje sobie sprawę ze jest wiele błędów i niedociągnięć ale osobiście jestem zadowolony a następne model będą lepsze Zapraszam do oglądania Oto kilka zdjęci gotowego modelu : Życzę miłego oglądania i czekam na komentarze Do zobaczenia w warsztacie przy następnym modelu Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Ładniutki motorek. Widzę jeden (powtarzajacy się u wszystkich) mankament, czyli łby śrub (na osiach kół) z wycięciem na krzyżakowy śrubokręt. Gdyby te krzyże zaszpachlować, byłyby znacznie mniej widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Ładny sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi