Hammett Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Pytanie do speców od dioram, podstawek, etc. Jak zabezpieczyć śnieg na dioramie, podstawce? Śnieg chcę wykonać sodą oczyszczoną i wikolem, ewentualnie lakier do włosów i na to soda. Zastanawia mnie tylko jak zabezpieczyć taką radosną twórczość, żeby śnieg nie stracił puszystości i dało się odkurzyć całość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 15 Listopada 2016 Autor Share Napisano 15 Listopada 2016 Może jakiś akrylowy varnish, albo lakier bezbarwny rozpylony z aero z większej odległości? Tak mi przyszło do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 18 Listopada 2016 Autor Share Napisano 18 Listopada 2016 Śnieżne testy. Torturowany obiekt to stary spit. Wiem, śnieg na pustynnym camo to bluźnierstwo, ale nie miałem pod ręką innego złomka. Technika mocno eksperymentalna, czyli lakier do włosów, na to soda, krawędzie skrzydeł wykończone akrylowym alcladem. Jak to wyszło waszym zdaniem? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 jak na świeżo prószący śnieg i wiatr może być wydaje mi się, że wykończenie jakimś satynowym lakierem będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi