Skocz do zawartości

Nissan Skyline GT-R32 Tamiya

Vipe

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, jestem nowy na tym forum ;)

Czasem tu zaglądałem i jakoś tak wyszlo.

Model każdy zna. Póki co plany to seria Gun Metal z białymi felgami i jakimiś tam poprawkami.

Buda po pogłębieniu PL, usunięciu szwów i w pierwszej warstwie podkładu.

W podwoziu wywiercone otwory w podłużnicach, dwie warstwy lakieru, w komorze też.

skTdgII.jpg

Zrobiłem układ chłodzenia:

xlXapgi.jpg

wiserri.png

EOy170a.jpggz5f54L.jpg

Zacząłem od zbiorniczka wyrównawczego. W 1:1 chowa się on pod błotnikiem, w modelu ścianka komory idzie równo z budą, a nie chciałem tego ciąć. Na zdjęciu wyżej to widać. Komore miałem juz pomalowaną, więc nie chciałem wycinać zaczepu od bezpieczników, ale spokojnie, nie będzie go widać:) Dorobiłem dolną rurę, z chłodnicy do bloku, a na koniec mocowanie chłodnicy do pasa przedniego i korek. Teraz męczę się z pompą od ABS.

l2v9mO1.jpg

HPOR6P8.jpg

yerEHFa.jpg

S5u4K7E.jpg

Następnym razem bardziej się postaram przy zdjęciach, na telefonie wyglądały dobrze

Nad kielichami myślałem, ale buda była już w kolorze, więc zostawiłem.

UQA7H4u.jpg

Coś się dzieje.. Nie jest idealnie, ale nigdy do tego etapu nie doszedłem, (jakieś 6 lat temu próbowałem już, ale zawsze kończyło się na źle pomalowanej budzie ) więc zostaje. Następny będzie lepszy ;) Nie wiem tylko czemu słupek A na zdjęciu wyszedł taki poszarpany.. Na żywo jest okej..

Pare pytań:

Białe felgi mogą nie pasować. Myślałem o dark gold z Volków te37, ale czy jest taka farba w sprayu? A jak nie to czarny mat. Jakieś inne propozycje?

Cienie szyb się maluje od wewnątrz, a klosze lamp clearami?

Mam stare emalie Humbrola. Wszystkie są ok, oprócz czerwonej błyszczącej. Dobrze się nią maluje (z pędzla), ale schnie ze 3dni.. To normalne? Mam jeszcze metalic gold i aluminium i schną max pare godzin.

tak klosze clearami ja polecam tamiya, tylko mi się nie udało dobrze pędzelkiem pomalować klosz za to pod aerograf jest git ;]

Wiem, że clearami, ale od wewnątrz czy z zewnątrz? ;)

Dzięki za rady ;)

Buda schnie już do polerki.

Złożyłem na sucho podwozie/zawieszenie:

UusJPQsh.jpg

Czym robicie rysy na podwoziu? Jest jakaś inna dobrze wyglądająca metoda niż Tamiya set D?