Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od czego tu zacząć ??? Chyba najlepiej od początku. Kiedy ktoś na Forum PWM zażartował, żę następnym modelem po Slave-1 będzie Sokół Milenium, strwożyłem się jak by mogła być cena. Teraz juz wiem, bo w połowie zeszłego roku stało się, HLJ zaczął zbierać zamówienia na SM. Ponieważ jestem niepoprawnym optymistą, stwierdziłem raz kozie śmierć i zamówiłem. Potem jeszcze z zawęgła zaatakował mnie jeden nasz wspólny znajomy i zaszeptał "ja też chcę". I tak oto w dniu 11.01.06 pojawił się pan z walizką i niemiłosiernie sapiąc zapytał ... pan sielony... i dał mi podpisać jakiś kwit i pobrał drobną opłatę w wysokości 22% VAT.

I tu zaczyna się zabawa, jak tylko ropakowałem stwierdziłem, trza sprawdzić obydwa i tak zrobiłem, było ok, z modelami bo ja dostałem zawrotu głowy. Duża skrzynia 70x45x9,5 cm w niej, a zresztą dość paplania zobaczcie sami.

Zaczynamy od okładki:

P1120001.JPG

Teraz pod spodem jest taka płachta na której mamy z lewej gotowy model, a z prawej oryginalny model użyty na potrzeby filmu.

P1120002.JPG

A co dalej, kolejna płachta tym razem instrukcja malowania.

P1120005.JPG

I docieramy w końcu do wyprasek, kadłub ale tylko góra, pod nim pudełko z wypraskami i dołem, a obok dwa pudełka z wypraskami.

P1120006.JPG

A dalej to jutro, bo dziś i tak fotki wyszły mi słabe, a czas się oczywiście skurczył.

Pozdrawiam

Olek

Napisano

Obiecałem, no i jest. Oto co znajduje się w tych białych skrzyneczkach. Niektóre wypraski są zdublowane, a jedna nawet występuje potrójnie. Jeśli kogoś interesuje dokładniejszy opis proszę pytać.

P1130001.JPG

P1130002.JPG

P1130003.JPG

P1130006.JPG

P1130007.JPG

P1130010.JPG

P1130012.JPG

P1130013.JPG

P1130008.JPG

P1130005.JPG

P1130009.JPG

P1130011.JPG

P1130004.JPG

Przykładowa strona instrukcji.

P1130014.jpg

• 2 weeks later...
  • 1 year later...
Napisano

ślicznie zrobiony IN-BOX Gratuluje

A model ciekawy, i dający duże możliwości dobrej zabawy :-))

No i skala :-)))))))Moja ulubiona