SAW Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 Imponujące. Te zęby na gąsiennicach będziesz wklejał też w niewidocznych miejscach pod fartuchami bocznymi? Jestem bardzo ciekaw montażu, w tej skali to zegarmistrzostwo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Stycznia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Stycznia 2017 Te zęby na gąsiennicach będziesz wklejał też w niewidocznych miejscach pod fartuchami bocznymi?Nie Jestem bardzo ciekaw montażu, w tej skali to zegarmistrzostwo. Zegarmistrzostwo to dopiero miałem w okrętach 1/700 - teraz w "72" to przynajmniej te blaszki widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 No i jak tam? Coś działasz? Ciekawość mnie zżera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Stycznia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Stycznia 2017 No i jak tam? Coś działasz? Ciekawość mnie zżera Zrobiłem sobie tydzień wolnego od modelowania Pierwsza partia blaszek jest już w trawieniu; zabieram się za przygotowywanie kolejnych elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Stycznia 2017 Siadłem ostatnio nieco solidniej do prac - do wycinki poszły fartuchy, będą zrobione z cienkiego HIPSa; przerobiona (a właściwie uzupełniona) tylna skrzynia. ...oraz z kwadratowego przekroju listwy zrobiona "Z-etka" Pomijam już fakt, że powinna ona generalnie inaczej wyglądać; nie chcę zakopywać się w przeróbki na wieki.... Przynajmniej nie w tym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 Hm... Jeżeli ma być tak super dokładnie jak zacząłeś to tylna skrzynia jest źle zamontowana. W oryginale ona nie jest "prosto", tylko nieco opada w dół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Lutego 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Lutego 2017 Przyszła pierwsza blaszka Pozostaje doprojektować pozostałe elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi