daffy Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 Użyłem właśnie na super shermanie filtra(gotowego do użycia) firmy mig productions. Po zapachu podejrzewam że jest on olejny. Filtr na modelu jest już położony i co dalej? Chciałbym zrobić washa i rainsy ale czy powinienem zabezpieczyć jakoś tą powłoke z filtrem? Jeśli tak to czym? Czy np. lakierem bezbarwnym? Tylko jakim satynowym czy matowym(podkład pod filtr zrobiłem satynowy)???? Czy może po prostu położyć sidolux? ---- Poczytałem troche w necie i znalazłem informacje że filtr olejny należy czymś zabezpieczyć np. sidoluxem gdyż jeśli tego nie zrobimy to przy kładzeniu washa olejnego wszystko się rozmyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Sidolux jest jak lakier akrylowy wiec zabezpieczysz filtr przed dalszymi pracami przy olejach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi