enten Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 Witajcie, od kilkunastu lat jak większość mieszkańców Otwocka tęsknię za punktem orientacyjnym w Otwocku jakim był "samolot". Postawiony w latach 60-tych samolot to zapewne Lim2. Chciałem zrobić jego w miarę wierny model oraz umiejscowić go na małej scence. Nie do końca wiem jaki zestaw wybrać. Skala najchętniej 1:48 lub 1:32. Modelu Lima nie widziałem, za to są MiGi 15. W 1:32 z modeli znalazłem trumpetera ale to wersja bis. Dużo musiałbym zmieniać aby zrobić naszego Lima? http://www.mojehobby.pl/products/THE-PLAAF-MiG-15-bis-FIGHTER.html W 1:48 z modeli: Trumpeter w wersji fagot i uti monogram tamiya (?) Nie jestem wybornym sklejaczem skrzydeł, więc dodatki pomijamy. Zdjęcia z internetu: demontaż samolotu w 2000 roku: Fragment Gazety Otwockiej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 W 48 to tylko chyba Tamiya wchodzi w gre, chociaz ta tez nie jest bez wad. Cos ponoc ze skosem skrzydel jest nie tak, ale to najlepiej jak jakis spec od migow sie wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 Samolot posiada reflektor do lądowania centralnie we wlocie powietrza oraz wąskie hamulce aerodynamiczne charakterystyczne dla Lim-1. ,,Krystek,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 26 Lutego 2017 Autor Share Napisano 26 Lutego 2017 doczytałem trochę o różnicach. Wybór padnie raczej na 1/32. Jako, że na co dzień sklejam pancerkę 1/35 to detale w 1/48 mnie zniszczą Krystek, dziękuję za wychwycenie różnic! Reflektor dam radę dorobić, poszukam zdjęć. Wąskie hamulce aerodynamiczne.... Mogę prosić o podpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi