Coppercat Napisano 24 Kwietnia 2017 Share Napisano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Po długich poszukiwaniach udało mi się zdobyć żywiczny zestaw modelu silnika Ferrari 250 GTO w skali 1:24. Jest to kit firmy Hobby Design (HD03-0011). Jest to swoisty biały kruk, gdyż ze względu na swój wiek jest trudny do kupienia (o cenie nie wspomnę ) Bardzo zależało mi na modelu silnika F250 GTO ze względu na projekt, nad którym obecnie pracuję (skończyłem silnik F250 TR i jestem w trakcie budowy modelu kompletnego auta). Następnymi modelami do zrobienia będą właśnie Ferrari 250 GTO oraz osobno wyeksponowany silnik do niego. Zestaw zawiera elementy żywiczne, skromną blaszkę, metalowe trąbki gaźników oraz lewarek zmiany biegów). Na pierwszy rzut oka, zestaw HD jest dużo skromniejszy od podobnego modelu Renaissance (F250 TR). Na warsztacie okaże się jak jest z jakością. Edytowane 6 Czerwca 2020 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Kwietnia 2017 Share Napisano 24 Kwietnia 2017 Dzisiaj go sobie nawet oglądałem, chyba czytasz mi w myślach ;) Dodaj parę zdjęć szczegółów, bo tego co w tym inboxie najbardziej interesujące, to nie ma ;) To jeden z pierwszych ich silników, więc może nie być tak super jak np do F430 czy Murcielago - jak Ty go oceniasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Coś Cię szczególnie interesuje ? Trudno ocenić żywicę przed położeniem podkładu. Mając w pamięci niedawne zmagania z żywicą Renaissance, mogę przypuszczać, że tu będzie gorsza jakość i mniej elementów (osprzętu). Producent dodał za to tylni most oraz chłodnicę (chyba oleju). Brakuje też listwy paliwowej przy gaźnikach, cięgieł gazu itp szczegółów. Fotki: Po zrobieniu tych fotek dochodzę do wniosku, że zestaw jest ubogi i średniej jakości. Bez szans w porównaniu z obecnymi wypustami HD czy Renaissance. No cóż kiedy nie ma takiego silnika w innym wykonaniu (w 1:24 oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Dobrze, że w ogóle jest. Zawsze jest to jakaś baza do ewentualnych poprawek. Już pokazałeś, że sobie poradzisz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Gdzie dorwałeś tę skamielinę? Mają urok takie stare zestawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Gdzie dorwałeś tę skamielinę? Mają urok takie stare zestawy... Tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi