kaksik Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Witam Mam pytanie, czy ktoś możne już wykonywał ten model? Sd.Kfz.181 Pz.Kpfw.VI Ausf.E Tiger I Mid Production w/Zimmerit s.Pz.Abt.506 Eastern Front 1944 - DML 6624 https://www.emodels.co.uk/dragon-1-35-sd-kfz-181-pz-kpfw-vi-ausf-e-tiger-i-mid-production-6624.html Zastanawiam się nad jego zakupem , ale pod kątem wykonania wozu Otto Cariusa - 217. Tak wiem, że to jego zastępczy wóz :-) i dlatego ciekawi mnie w jakim malowaniu powinienem te cudo stworzyć i czy z tego zestawu to będzie możliwe? Jak by ktoś miał jakiekolwiek doświadczenie z tym modelem - DLM 6624 - proszę o opinię. Jak wygląda jego wykonanie, spasowanie itp uwagi. Obecnie kończę 100 Leningradzkiego Initiala i warto coś nowego zamówić na warsztat. Jak do tej pory z bliska zaprzyjaźniłem się z Tygrysami I z DML - 6253, 6730 i 6252. Ciekawi mnie ten nowy 6624. Jest jakiś postęp w wykonaniu ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Jedyna różnica w stosunku do DML-a 6700 wydanego w 2013 to kalkomanie. Typowe wznowienie tylko w nowej szacie graficznej. Szkoda, bo mogli pokusić się o najwcześniejszą wersję "mida". Z tego modelu można śmiało zrobić "217". Ogólnie to nie jestem zwolennikiem tych gotowych zimmeritów i raczej nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaksik Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2017 To super - dzięki za info. I jeszcze jedno pytanie - malowanie letnie - dwubarwne - ale jaki kolor numer "217" - biały, czarny? A może tak - malowanie i numeracja podobne do tego? Tamiya XF60 i "zielone ciapki"? http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234936291-cyberhobby-otto-carius-mid-tiger/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi