adize Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Witam. Posiadam problem z moim aerografem. Nie wiem jakim cudem wyleciała skądś mała czarna uszczelka. Gdy podłączam aerograf do kompresora po wciśnięciu przycisku powietrze przedostaje się przez dyszę, ale także trochę idzie górą przez zbiornik. Gdy wlewam farbę, powetrze powoduje bulgotanie. Nie mogę malować. Pomocy, może ktoś wie co zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 a dobrze dokręciłeś dyszę i osłony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2008 No i wszystko już wiadomo.... Dysza jest ułamana z kawałkiem gwintu, do którego ją się przykręca..... Może da rade jakoś szczelnie przykleić dyszę? Lub wykręcić gwint i przymocować go odzdzielnie? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Mam to samoadize, część dyszy zostało w środku, a nowa kosztuje około 50 zł, czyli lepiej kupić nowy aerograf. Chyba, że rzeczywiście ma ktoś jakieś inne rozwiązanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 adize ja chętnie odkupiłbym od ciebie ten aero mogłabyś dać fotki twojego aero ,lub w zamian dać ci mój sprawny aero z dolnym zbiorniczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2008 saxot a może wiesz, jak to można naprawić, skoro chciałbyś kupić mój aerograf? Proszę o pomoc, będę bardzo wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Mój aero w zeszłym tygodniu też się uszkodził - coś się stało z gwintem bo nie chce się dokręcić..więc musiałem kupić nowy.. więc kupiłem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Podaj jakiej firmy jest aerograf i jaki model. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2008 mój aerograf jest producenta Fachowiec, kupiony tu: http://allegro.pl/item294450614_aerograf_professional_0_3_z_plynna_regulacja.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Dysza w mojehobby.pl i martola.com.pl jest po 46 zł. Wykręcisz stary gwiny w taki sposób: -wykałaczkę z niedużą kroplą kleju CA wprowadzasz tam gdzie został gwint -czekasz aż zwiąże -wykręcasz delikatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Że się wtrącę do tematu - też kiedyś sprawiłem sobie taki aerograf. Po miesiącu jakimś cudem zgiąłęm igłę. Kupiłem nową dyszę i igłę. Spróbowałem poskładać wszystko do kupy i aerograf malował kiedy chciał, a z reguły nie chciał. Szarpnąłem się i zakupiłem aerograf z Łukowa. I wszystkie problemy minęły jak ręką odjął. A i tak skończyło się na tym że duże powierzchnie - karoserie maluję sprayami (motip, dupli color), a aerografu używam do malowania małych elementów - wnętrza kabin, fotele itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2008 Dysza w mojehobby.pl i martola.com.pl jest po 46 zł. Wykręcisz stary gwiny w taki sposób:-wykałaczkę z niedużą kroplą kleju CA wprowadzasz tam gdzie został gwint -czekasz aż zwiąże -wykręcasz delikatnie Dziękuję za poradę. Zrobiłam tak i wykręciłam pozostałości gwintu. PS. To już mój 50 post na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Dziękuję za poradę. Zrobiłam tak i wykręciłam pozostałości gwintu. Cieszę się, że pomogłem. Z aerografami trzeba delikatnie, jak z kobietą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi