mCIH Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 Na wstępie chciałem zastrzec, iż jest to mój pierwszy sklejony model. Najwięcej problemów sprawia mi malowanie, estetyczne sklejanie i kalkomanie. Wiem jakie robię błędy i naszczęście nie boję się słów krytyki. Lista wad tego modelu chyba nie ma końca, ale przecież od czegoś trzeba zacząć. [/img] Szyba miała być brudna, trochę nie wyszło. Podobnie jak z całym pojazdem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 Owszem model ma sporo błędow, ale jest to twoj pierwszy więc większość zrozumiałych. Usuń szybę i wklej jeszcze raz nową dorobioną z folii przeźroczystej np. od skoroszytu. Przeźroczyste elementy wklejaj na poxipolu przeźroczystym. Szyba nie zaparuje. Usuwaj ślady po wypychaczach (widoczne na przednim zderzaku) Jeśli chodzi o malowanie, zapewne pędzlem to nakładaj farbę rowno, i staraj się aby nie było w niej śmietkow ktore widoczne są np na masce. Domyślam się, że pojazd pochodzi z Arden, ze zwiadu... więc śmiało możesz go bardziej ubłocić od spodu. Ale generalnie jak na początek to całkiem nieźle. Dobrze, że wybrałeś coś z Tamiyi, bo łatwiej to budować. Staraj się wybierać modele lepszych firm, będzie Ci łatwiej wejść w świat modelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi