mCIH Napisano 20 Stycznia 2008 Napisano 20 Stycznia 2008 Na wstępie chciałem zastrzec, iż jest to mój pierwszy sklejony model. Najwięcej problemów sprawia mi malowanie, estetyczne sklejanie i kalkomanie. Wiem jakie robię błędy i naszczęście nie boję się słów krytyki. Lista wad tego modelu chyba nie ma końca, ale przecież od czegoś trzeba zacząć. [/img] Szyba miała być brudna, trochę nie wyszło. Podobnie jak z całym pojazdem... Cytuj
JŚ Napisano 20 Stycznia 2008 Napisano 20 Stycznia 2008 Owszem model ma sporo błędow, ale jest to twoj pierwszy więc większość zrozumiałych. Usuń szybę i wklej jeszcze raz nową dorobioną z folii przeźroczystej np. od skoroszytu. Przeźroczyste elementy wklejaj na poxipolu przeźroczystym. Szyba nie zaparuje. Usuwaj ślady po wypychaczach (widoczne na przednim zderzaku) Jeśli chodzi o malowanie, zapewne pędzlem to nakładaj farbę rowno, i staraj się aby nie było w niej śmietkow ktore widoczne są np na masce. Domyślam się, że pojazd pochodzi z Arden, ze zwiadu... więc śmiało możesz go bardziej ubłocić od spodu. Ale generalnie jak na początek to całkiem nieźle. Dobrze, że wybrałeś coś z Tamiyi, bo łatwiej to budować. Staraj się wybierać modele lepszych firm, będzie Ci łatwiej wejść w świat modelarstwa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi