MichalBT Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 Witam, Po wejściu w posiadanie zestawu z MR Modellbau wykonać model polskiego T-54AM w skali 1/35. Zestaw dostałem bez instrukcji- producent nie może mi jej podesłać powołując się na fakt, że wirus wykazował mu dane z komputera, itd. Generalnie jest pod górkę. Potrzebuję pomocy w kilku tematach: 1/ Czy czołg na zdjęciu z muzeum w Thun przedstawia polski T-54AM- czy też ktoś pomalował go po prostu w polskich barwach? 2/ Czy w LWP montowano potrójne beczki paliwa oraz świece dymne tak jak na zdjęciu? 3/ Jeżeli okaże się że ten schemat montażu beczek i świec dymnych nie jest dla polskich pojazdów- jak wyglądało ich montowanie? Czy tak jak na tym zdjęciu? 4/ Czy ktoś może mi pomóc i wyjaśnić jak były łączone przewody paliwowe do zbiorników na błotnikach? 5/ Kiedy zakończono stosowanie BTU-55 w LWP i zastąpiono ją rodzimą konstrukcją? Z góry dziękuję za pomoc, Michał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts