Browarek90 Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Witam model łatwy miły i przyjemny, jest parę nie doskonałości ale jestem zadowolony ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Fajny, ale coś połysku nie widać. Washyk na spodzie by się przydał. Koła chrom fabryczny, czy malowane? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamman Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 ładnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browarek90 Posted August 22, 2017 Author Share Posted August 22, 2017 Fabryczny chrom, do washa używałem smoke od tamiya w innym modelu i nie do końca byłem przekonany może trzeba go dodatkowo rozcieńczyć ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Tamiya robi gotowy wash - Tamiya accent panel line czy jakoś tak, jest podobny do Smoke. Smoke prosto ze słoiczka do washa się nie nadaje. Jak masz smoke olejny w kwadratowym słoiczku to rozcieńcz white spiritem, a jak masz w okrągłym to ten w ogóle nie bardzo się do washa nadaje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
active Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Tamiya robi gotowy wash - Tamiya accent panel line czy jakoś tak, jest podobny do Smoke. Smoke prosto ze słoiczka do washa się nie nadaje. Jak masz smoke olejny w kwadratowym słoiczku to rozcieńcz white spiritem, a jak masz w okrągłym to ten w ogóle nie bardzo się do washa nadaje. szkoda że wcześniej nie przeczytałem o tym gotowym tamiya , kupiłem gotowy smoke czemu uważasz że się nie nadaje prosto ze słoiczka ? nie miałem do czynienia z żadnym washem wcześniej ale ten wydaje się być bardzo rzadki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Ustalmy najpierw o jakim smoke mówimy. Kwadratowym czy okrągłym słoiczku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
active Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Kwadratowy 10ml Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Ja pisałem, że okrągły się nie nadaje. Kwadratowy jest fajny. Jak chcesz robić nim pinwasha to trzeba rozcieńczyć bo stanowczo za gęsty, ale jak do jakiegoś ogólnego brudzenia to może być OK, zależy co chcesz uzyskać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snowstorm213x Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Bardzo przyjemny dla oka model Mógłbyś powiedzieć, czym był malowany? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browarek90 Posted October 9, 2017 Author Share Posted October 9, 2017 Dzięki:) Malowany był farbą firmy Zero Paints, Inferno Orange Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 Ładny model! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts