irlandczyk85 Napisano 4 Kwietnia 2018 Autor Napisano 4 Kwietnia 2018 A teraz widać zdjęcia? Niestety - nie Chyba jest ok? Cytuj
LordDisneyland Napisano 4 Kwietnia 2018 Napisano 4 Kwietnia 2018 Ja tam widzę Mam pytanie- bo na malowaniu cywili znam się tyle co nic :( Jaki cel ma spryskanie wodą? Zostaną rozmyte, płynne plamki? Cytuj
ziaro Napisano 4 Kwietnia 2018 Napisano 4 Kwietnia 2018 Ja już widzę zdjęcia. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj
irlandczyk85 Napisano 4 Kwietnia 2018 Autor Napisano 4 Kwietnia 2018 Ja tam widzę Mam pytanie- bo na malowaniu cywili znam się tyle co nic :( Jaki cel ma spryskanie wodą? Zostaną rozmyte, płynne plamki? proszę bardzo: Tu masz na innym modelu.: Cytuj
LordDisneyland Napisano 5 Kwietnia 2018 Napisano 5 Kwietnia 2018 Noooo, paaaanie, ekstra efekt !!! Akurat przerabiam hotwheelsy, coś czuję, że jeden będzie poligonem - a jak nie wyjdzie, jak reszta braci pójdzie do działu "post apo" Dzięki wielkie! Oczywiście , jak to ja, będę miał kłopot z czekaniem do wyschnięcia Cytuj
irlandczyk85 Napisano 5 Kwietnia 2018 Autor Napisano 5 Kwietnia 2018 Na tym zdjęciu jest inny rocznik impali. Chciałem tylko pokazać jak to wychodzi. Inaczej psikniesz farba na wodę i efekt jest troszkę inny. To samo dotyczy wielkości kropek. Po spryskaniu wodą i pomalowaniu aerografem trzeba zostawić do wyschnięcia żeby woda odprowadza. Cytuj
LordDisneyland Napisano 5 Kwietnia 2018 Napisano 5 Kwietnia 2018 No i pierwsze testy sprayowania kropel za mną, bardzo mi się metoda podoba , jej efekty także:) Jeszcze raz dzięki! Cytuj
irlandczyk85 Napisano 5 Kwietnia 2018 Autor Napisano 5 Kwietnia 2018 Tylko pamiętaj zostaw do wyschnięcia. Woda musi odparować sama. Krople się zapadną i wygląda to średnio. Dopiero po położeniu cleara można to dotykać i szlifowac i wtedy jest efekt. Cytuj
irlandczyk85 Napisano 5 Kwietnia 2018 Autor Napisano 5 Kwietnia 2018 Maskowanie usunięte. Auto czeka na dobrą pogodę żeby dostać lakier. Wysoka wilgotność nie pozwala na malowanie. Boję się że wystąpi solvent pop . Często mam z tym problem stosując lakiery Urethane. Przepraszam że nie piszę niektórych nazw po Polsku. Po prostu ich nie znam. Cytuj
LordDisneyland Napisano 16 Kwietnia 2018 Napisano 16 Kwietnia 2018 I jak tam? Nadal pada? Czy też udało się coś zmalować? Cytuj
irlandczyk85 Napisano 16 Kwietnia 2018 Autor Napisano 16 Kwietnia 2018 Pada cały czas. Lakier już położony i zmyty. Od nowa robię malowanie. Nie byłem zadowolony z efektu. Cytuj
irlandczyk85 Napisano 11 Maja 2018 Autor Napisano 11 Maja 2018 Malowanie zmienione już bez problemów z clear coatem. Tak wyszło malowanie przed clearem Tak wygląda po clear coat: Cytuj
irlandczyk85 Napisano 6 Czerwca 2018 Autor Napisano 6 Czerwca 2018 Zapraszam do galerii http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=73&t=61549 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi