irlandczyk85 Napisano 4 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2018 A teraz widać zdjęcia? Niestety - nie Chyba jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Ja tam widzę Mam pytanie- bo na malowaniu cywili znam się tyle co nic :( Jaki cel ma spryskanie wodą? Zostaną rozmyte, płynne plamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziaro Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Ja już widzę zdjęcia. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 4 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Ja tam widzę Mam pytanie- bo na malowaniu cywili znam się tyle co nic :( Jaki cel ma spryskanie wodą? Zostaną rozmyte, płynne plamki? proszę bardzo: Tu masz na innym modelu.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 5 Kwietnia 2018 Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Noooo, paaaanie, ekstra efekt !!! Akurat przerabiam hotwheelsy, coś czuję, że jeden będzie poligonem - a jak nie wyjdzie, jak reszta braci pójdzie do działu "post apo" Dzięki wielkie! Oczywiście , jak to ja, będę miał kłopot z czekaniem do wyschnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 5 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Na tym zdjęciu jest inny rocznik impali. Chciałem tylko pokazać jak to wychodzi. Inaczej psikniesz farba na wodę i efekt jest troszkę inny. To samo dotyczy wielkości kropek. Po spryskaniu wodą i pomalowaniu aerografem trzeba zostawić do wyschnięcia żeby woda odprowadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 5 Kwietnia 2018 Share Napisano 5 Kwietnia 2018 No i pierwsze testy sprayowania kropel za mną, bardzo mi się metoda podoba , jej efekty także:) Jeszcze raz dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 5 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Tylko pamiętaj zostaw do wyschnięcia. Woda musi odparować sama. Krople się zapadną i wygląda to średnio. Dopiero po położeniu cleara można to dotykać i szlifowac i wtedy jest efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 5 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Maskowanie usunięte. Auto czeka na dobrą pogodę żeby dostać lakier. Wysoka wilgotność nie pozwala na malowanie. Boję się że wystąpi solvent pop . Często mam z tym problem stosując lakiery Urethane. Przepraszam że nie piszę niektórych nazw po Polsku. Po prostu ich nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 I jak tam? Nadal pada? Czy też udało się coś zmalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 16 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Pada cały czas. Lakier już położony i zmyty. Od nowa robię malowanie. Nie byłem zadowolony z efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 11 Maja 2018 Autor Share Napisano 11 Maja 2018 Malowanie zmienione już bez problemów z clear coatem. Tak wyszło malowanie przed clearem Tak wygląda po clear coat: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 6 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2018 Zapraszam do galerii http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=73&t=61549 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi