fiedotow Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 Nie będę historii PPK przypominał. Każdy, kto chce, poszuka sobie lub ją już zna. Tak jak i z PPK Bonda. PPK zawsze mi się podobał, więc nic dziwnego, że na starość zachciałem go sobie zafundować. Niestety dostępne na moją kieszeń są tylko modele PPK/S z CG i gazowy Maruzena. Wiatrówka mnie nie interesuje, poza tym to też PPK/S. No to wybór padł na Cyber Guna. W Military.pl kupiłem dwie sztuki owego wyrobu. Bynajmniej, nie po to by strzelać z nich. Pierwszy przeznaczony został na P-64, który jest już dość zaawansowany, drugi na PPK późniejszych serii. Oto pierwowzór i produkt wyjściowy Prace trwały od 4 sierpnia z przerwami z różnych przyczyn, nie zawsze zależnych ode mnie. A było to tak: Odciąłem część chwytu... trochę za dużo, ale dosztukuje się... Widać podcięcia w okładzinie. Zatrzask magazynka został taki sam. Troszkę podpiłowany, jako że chwyt został skrócony. Wkleiłem go "na chama"... I tak to wygląda: I ciąg dalszy Walther story: elementy poddane obróbce... i detale początek zabudowy okna wyrzutu łusek - trochę plastiku... przecięty i posklejany magazynek - ubyło 8 mm poskładany tymczasowo i niedokończone okno wyrzutu łusek. W tle widok jaki powinienem uzyskać. Na naklejony biały plastik nałożyłem jeszcze jedną cienką warstwę. Przyklejona jest tylko do białego. To już ostateczne zamknięcie okna. . Wszystko zostanie (z wyjątkiem okładzin) pryśnięte Umbrolem 11. Później Metalgun Testora – kilka warstw i bezbarwny werniks półmatowy. Przedtem troszkę przetarć odsłaniających pierwszą warstwę farby. Pomalowałem Gunmetalem Testora. Kiedy przysechł przetarłem papierem 800 żeby wyciągnąć srebrną podmalówkę. Zdjęcia kiepskie, bo z telefonu. I troszkę zdjęć finalnych na koniec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi