Shilka (Robert T.) Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 Witam Chciałem wam przedstawić kilka fotek modeliku który ostatnio zakupiłem. Jest to model czołgu lekkiego M-41A3 f-my AFV. Jest to już mój drugi model tego czołgu - pierwszy M-41 Tamiy-i kupiłem na allegro jako sklejony. Aktualnie trwają nad nim prace (dorywczo). Ale wracam do modelu AFV. Oto kilka fotek: Detale są bardzo ładnie odwzorowane, bez nadlewek. W wannie kadłuba odwzorowano spawy oraz szczegóły zawieszenia. Od wewnątrz wanny jest pokazany właz ewekuacyjny dla kierowcy. Góra część kadłuba jest bardzo ładnie odwozorwana z odzielnie przyklejanymi włazami komory silnika - w sam raz do pokazania jednostki napędowej. Wieża. Hmm co tu napisać - jest poprostu bardzo ładna . Odwzorowano spoiny oraz miejsca łączenia płyt pancerza wraz z fazowaniem arkuszy blachy pancernych. Wieżyczka dowódcy jest oddzielnie przyklejana - w związku z czym planuję jej odlanie i montaż w modelu Tamiyi. Podsumowując - model jest bardzo ładny i w porównaniu z Tamiy-ą to jest o rząd wielkości lepszy. Pieniążki za którą można go kupić - 89 zł - są kwotą sporą - ale wartą wydania. A sam czołg jest ładny i godny uwagi. Ps. Chciałem podziękować Pawłowi Czarnockiemu za wykonanie powyższych zdjęć. DZIĘKI PAWEŁKU - wiszę Ci duże PIFKO Na koniec wrzucam zdjęcia porównawcze AFV i Tamiyi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shilka (Robert T.) Posted May 24, 2006 Author Share Posted May 24, 2006 Kurcze zakręciłem sie i nie dołączyłem zdjęć. :( Poniżej obiecane zdjęcia: Czekam na komentarze. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted June 3, 2006 Share Posted June 3, 2006 No no no ładne cacko. Ciekawe czy CENTURION z AFV też będzie taki ładny? Na pewno tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted June 3, 2006 Share Posted June 3, 2006 Robert a gdzie fotka pudelka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts