Shilka (Robert T.) Napisano 24 Maja 2006 Share Napisano 24 Maja 2006 Witam Chciałem wam przedstawić kilka fotek modeliku który ostatnio zakupiłem. Jest to model czołgu lekkiego M-41A3 f-my AFV. Jest to już mój drugi model tego czołgu - pierwszy M-41 Tamiy-i kupiłem na allegro jako sklejony. Aktualnie trwają nad nim prace (dorywczo). Ale wracam do modelu AFV. Oto kilka fotek: Detale są bardzo ładnie odwzorowane, bez nadlewek. W wannie kadłuba odwzorowano spawy oraz szczegóły zawieszenia. Od wewnątrz wanny jest pokazany właz ewekuacyjny dla kierowcy. Góra część kadłuba jest bardzo ładnie odwozorwana z odzielnie przyklejanymi włazami komory silnika - w sam raz do pokazania jednostki napędowej. Wieża. Hmm co tu napisać - jest poprostu bardzo ładna . Odwzorowano spoiny oraz miejsca łączenia płyt pancerza wraz z fazowaniem arkuszy blachy pancernych. Wieżyczka dowódcy jest oddzielnie przyklejana - w związku z czym planuję jej odlanie i montaż w modelu Tamiyi. Podsumowując - model jest bardzo ładny i w porównaniu z Tamiy-ą to jest o rząd wielkości lepszy. Pieniążki za którą można go kupić - 89 zł - są kwotą sporą - ale wartą wydania. A sam czołg jest ładny i godny uwagi. Ps. Chciałem podziękować Pawłowi Czarnockiemu za wykonanie powyższych zdjęć. DZIĘKI PAWEŁKU - wiszę Ci duże PIFKO Na koniec wrzucam zdjęcia porównawcze AFV i Tamiyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 24 Maja 2006 Autor Share Napisano 24 Maja 2006 Kurcze zakręciłem sie i nie dołączyłem zdjęć. :( Poniżej obiecane zdjęcia: Czekam na komentarze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 3 Czerwca 2006 Share Napisano 3 Czerwca 2006 No no no ładne cacko. Ciekawe czy CENTURION z AFV też będzie taki ładny? Na pewno tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Czerwca 2006 Share Napisano 3 Czerwca 2006 Robert a gdzie fotka pudelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi