piotrek18tw Napisano 20 Sierpnia 2018 Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Niedawno zacząłem składać kolekny model, choć Honda jeszcze nieukończona. Modelem tym jest Nissan Fairlady Z32, znany bardziej jako 300ZX. Model od Tamiyi, skala 1:24. Silnik niestety złożony przez poprzedniego właściciela, dlatego ciężko było mi go pomalować jakbym chciał. No ale coś tam wymodziłem... Pierwsza przymiarka silnika w nadwoziu I rzut okiem na podwozie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziarkoski Napisano 21 Sierpnia 2018 Share Napisano 21 Sierpnia 2018 Kolejny JDM’owy projekt, będę tu zaglądał. Powodzenia w budowie i czekam na kolejne updaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 U mnie na tą chwilę jest tak: Darmowe galerie zdjęć Będę obserwował twoje postępy. Bo mój model leży z braku czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivandrago Napisano 8 Września 2018 Share Napisano 8 Września 2018 Będę kibicował - uwielbiam japońskie maszyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek18tw Napisano 28 Września 2018 Autor Share Napisano 28 Września 2018 Taką klimatyczną fotkę sobie zrobiłem. Jakoś tak bardziej podobają mi się edytowane w ten sposób zdjęcia niż oryginały. Co prawda zmian nie ma póki co wiele, no ale chwalę się że jednak coś z Nissanem robię, bo Honda NSX niestety została porzucona - wyszło kilka błędów, których nie mam obecnie siły naprawiać. Kiedyś spróbuję zrobić NSX'a jeszcze raz, może na bazie innego modelu. W Nissanie zaszpachlowałem otwory na przednią rejestrację, wycieraczkę tylnej szyby, obrysówki w zderzaku tylnym i antenę w błotniku. Tych elementów po prostu nie będzie, bo chcę zrobić "czysty" samochód. Pozbyłem się też bocznych kierunkowskazów i zastanawiam się, czy nie usunąć trzeciego światła stop ze spoilera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziarkoski Napisano 29 Września 2018 Share Napisano 29 Września 2018 Widzę że coś się dzieje. Ja bym usunął, ale to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek18tw Napisano 29 Września 2018 Autor Share Napisano 29 Września 2018 też mnie to kusi, tylko pojawi się wtedy drobny problem. O ile usunięcie żłobienia na spojlerze nie jest problemem (szpachlą się ogarnie), to trzeci stop jest zespolony z blendą tylnych lamp (jeden, przeźroczysty element w wytłoczce), choć mam pewien pomysł - odciąć go, wyszlifować blendę i dolną część (światła i przestrzeń między nimi) pomalować normalnie jak należy, a górną część od zewnątrz pomalować czarnym glossem (czarna będzie też dolna część zderzaków i progów oraz dach) Edit: Lakierowanie idzie jak krew z nosa. Nie jest idealnie, aczkolwiek jestem raczej zadowolony z efektu. Została jeszcze polerka i klar, oraz oczywiście czarne elementy za które biorę się już za moment, no i maska od spodu, ale to jeszcze zaczeka, bo chcę dorobić żebrowanie maski. (efekty bo aparat z tel. lipną jakość fotek robi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi