Jump to content

Ford Thunderbird SC - Revell 1:24

ivandrago
 Share

Recommended Posts

Witam .

Miałem długa przerwę w modelarstwie i wreszcie mam warunki i troche czasu by wrócić do ulubionego hobby.

Zacząłem budowę 2 mini ale ponieważ bardzo mi się te modele podobają i nie chcę ich spartolić za bardzo więć

postanowiłem zbudować kilka modeli bez jakiś mega ulepszeń by wprawić się trochę w malowaniu aerografem.

Udało mi się tanio znaleść kilka ciekawych modeli (nie udane prezenty pod choinkę i inne takie w UK )

i chciałbym się podzielić relacjami z ich budowy a przy okazji wysłuchac komentarzy jeśli się jakiekolwiek pojawią ;)

Na poczatek mam zonk bo karoseria jest troche zwichrowana ale myśle że suszarka i podwozie ja wyprostują .

Model nie jest zbyt dobrze wykonany - albo moje przygotowania elemntów są po prostu niewystarczające .

Elementy nie pasują do siebie jak powinny a elementy podwozia maja kilometry pozostałości po formie do usunięcia

Parę fotek wrzucam z przygotowań do podkładu - pierwszego w życiu

HIcE3Rh.jpg?2

44252182282_356984649e_c.jpg

44252188162_89c94f9793_c.jpg

44252179232_fe9fe84d52_c.jpg

29364140897_bc62d168c1_c.jpg

44299901571_9690cf751c_c.jpg

29364138097_28054313bd_c.jpg

Mały update - powoli do przodu czas na małe malowanie .

Silnik skrzynia biegów oraz wydech malowałem pędzelkiem bo nie chciałem idealnego koloru wszędzie

a nie posiadam żadnych washy i nigdy tego nie robiłem . Być może przy jakimś wojskowym

pojeździe się skuszę o zacieki i rdzę

2bp4Ogj.jpg?1

bMi9dXq.jpg?1

4bBrBhs.jpg?1

Następnie wyposażenie - podkład i kolor beż.

To moje pierwsze starcie z aerografem i w dodatku z farbkami Vallejo .

0pAwuIs.jpg?1

SiMNdZG.jpg?1

bIc94bV.jpg?1