pgreg Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 Witajcie, postanowiłem Wam pokazać mało popularny model na który się pokusiłem: Bodajże w zesżłym roku (lub 2006 - już nie pamiętam) Revell postanowił odgrzebać swoich kilka starych modeli i wypuścić jej w okolicznościowej serii - jednym z nich jest i ten Boeing. Największą zaletą tego modelu jest otwarty kadłub który pozwala zrobić i pokazać kabinę pasażerską. Same wypraski nie przezentują się zbyt revellacyjnie - widac iż jest to żywcem wyciągnięta z szafy forma z lat 70-tych (oby !). Oprócz tego że straszą nadlewki to jeszcze przesadnie wypukłe linie podziału lub też miejscami zbyt głęboko zaznaczone drzwi. Ciekawostką jest to że dołączyli również figurki z których można "wykroić" stewardessy i pilotów. Instrukcja też jest przedrukiem z tamtych czasów i odbiega sposobem prezentacji od tych które dzisiaj oglądamy w modelach Revella. Moje końcowe wrażenie - otwarty kadłub to chyba jedyna zaleta tego modelu, zwłaszcza że cena (od 80zł do 110zł) tego zestawu nie jest według mnie adekwatna do jakości. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 DŻIZAS... jakie nadlewki plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 No cóż. Model nie jest taki zły Wystarczy dłuto, młotek, betoniarka i motywacja budowlańca Swoją droga ciekawe jak sie będą wyglądać wypraski z otwartym wnętrzem A380? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 U nas na modelarni instruktor powtarzał.... Tona szpachli, betoniarka, garść RELANIUM i do Boju za OJCZYZNĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi