Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To jest chyba mój pierwszy model na tym forum więc witam kolegów. Model ten skleiłem aby nie zapomnieć o helikopterach. Cóż tu dużo pisać z mojej strony jest troche błędów. O jakości samego modelu nie będe się rozpisywał bo każdy wie co znaczy Plastyk chociaż już sam nie wiem czyj to naprawdę jest model. Pakowany również w pudełka Mastercraftu. Malowany humbrollami model przedstawia prawdopodopodobnie (nie jestem pewien ponieważ nie za bardzo zapoznałem się historią tych śmigłowców) maszynę z Wietnamu z 1970r z Lai Khe.

Obraz004.jpg

th_Obraz032.jpg

th_Obraz009.jpg

th_Obraz003.jpg

th_Obraz031.jpg

th_Obraz038.jpg

th_Obraz020.jpg

A tutaj takie małe eksperymenty.

th_Obraz025.jpg

th_Obraz021.jpg

Zapraszam do oglądania i komentowania.

Napisano

Całkiem fajny, choć myślę że delikatny wash zrobiłby robotę

Pozdrawiam !

Napisano

Ogólnie ekstra, coś mi się jednak lekko zdaje, że tylny wirnik jest odwrotnie wklejony - według mnie te "odstające części" powinny być skierowane w stronę modelu.

Ciekawe próby wirnika - też takie robiłem w moim modelu -> tutaj jest galeria - chyba ten sam model, tylko że ja robiłem z Mastercraftu.

Pozdrawiam

Napisano

Nie sądziłem że ten model może się komuś spodobać.

Kermit masz rację źle wkleiłem ten wirnik, ta instrukcja taka trochę mało czytelna.

Nie mam doświadczenia w robieniu washa, wiem że model dużo lepiej by wyglądał z zapuszczonymi liniami. Kiedys próbowałem "łoszować" samolot ale próby były nieudane i się trochę zniechęciłem ale w końcu muszę się nauczyć go robić.

Napisano
Kermit masz rację źle wkleiłem ten wirnik, ta instrukcja taka trochę mało czytelna.
Jeśli jeszcze nie zmieniałeś wirnika, to tego nie rób - przejrzałem nowe zdjęcia oryginału i doszedłem do wniosku, że czasem nawet w oryginałach tylne wirniki są tak, jak Ty to zrobiłeś. Sam już nie wiem, jak być powinno naprawdę... Na images.google.pl po wpisaniu AH-1 znajdziesz mnóstwo zdjęć - tam właśnie raz jest tak, jak Ty masz, raz tak, jak ja...

Pozdrawiam

Napisano

Jescze nie zmieniłem tego wirnika. Pewnie nie miało to większego znaczenia i różnie montowali albo zależało jakie części dostali na ewentualną podmianę.