wicher Napisano 1 Marca 2008 Napisano 1 Marca 2008 To jest chyba mój pierwszy model na tym forum więc witam kolegów. Model ten skleiłem aby nie zapomnieć o helikopterach. Cóż tu dużo pisać z mojej strony jest troche błędów. O jakości samego modelu nie będe się rozpisywał bo każdy wie co znaczy Plastyk chociaż już sam nie wiem czyj to naprawdę jest model. Pakowany również w pudełka Mastercraftu. Malowany humbrollami model przedstawia prawdopodopodobnie (nie jestem pewien ponieważ nie za bardzo zapoznałem się historią tych śmigłowców) maszynę z Wietnamu z 1970r z Lai Khe. A tutaj takie małe eksperymenty. Zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj
TomaszDudek Napisano 1 Marca 2008 Napisano 1 Marca 2008 Cudo z robiłeś z tej kupy modelarskiej gratulacje Cytuj
Aleks Kornafel Napisano 1 Marca 2008 Napisano 1 Marca 2008 Bardzo ładnie i estetycznie na dodatek... Cytuj
adrgie Napisano 1 Marca 2008 Napisano 1 Marca 2008 Całkiem fajny, choć myślę że delikatny wash zrobiłby robotę Pozdrawiam ! Cytuj
Kermit Napisano 1 Marca 2008 Napisano 1 Marca 2008 Ogólnie ekstra, coś mi się jednak lekko zdaje, że tylny wirnik jest odwrotnie wklejony - według mnie te "odstające części" powinny być skierowane w stronę modelu. Ciekawe próby wirnika - też takie robiłem w moim modelu -> tutaj jest galeria - chyba ten sam model, tylko że ja robiłem z Mastercraftu. Pozdrawiam Cytuj
wicher Napisano 1 Marca 2008 Autor Napisano 1 Marca 2008 Nie sądziłem że ten model może się komuś spodobać. Kermit masz rację źle wkleiłem ten wirnik, ta instrukcja taka trochę mało czytelna. Nie mam doświadczenia w robieniu washa, wiem że model dużo lepiej by wyglądał z zapuszczonymi liniami. Kiedys próbowałem "łoszować" samolot ale próby były nieudane i się trochę zniechęciłem ale w końcu muszę się nauczyć go robić. Cytuj
Kermit Napisano 2 Marca 2008 Napisano 2 Marca 2008 Kermit masz rację źle wkleiłem ten wirnik, ta instrukcja taka trochę mało czytelna.Jeśli jeszcze nie zmieniałeś wirnika, to tego nie rób - przejrzałem nowe zdjęcia oryginału i doszedłem do wniosku, że czasem nawet w oryginałach tylne wirniki są tak, jak Ty to zrobiłeś. Sam już nie wiem, jak być powinno naprawdę... Na images.google.pl po wpisaniu AH-1 znajdziesz mnóstwo zdjęć - tam właśnie raz jest tak, jak Ty masz, raz tak, jak ja... Pozdrawiam Cytuj
wicher Napisano 2 Marca 2008 Autor Napisano 2 Marca 2008 Jescze nie zmieniłem tego wirnika. Pewnie nie miało to większego znaczenia i różnie montowali albo zależało jakie części dostali na ewentualną podmianę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi