maciej341 Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 Witam, zakupiłem taki oto model: Jestem bardzo świeży jeśli chodzi o modelarstwo pojazdów cywilnych w skali 1:24 (do tej pory samo wojsko i to w innej skali [1:72]) Wyczytałem na tym forum wiele wątków z modelarstwa samochodowego jak dobrze to wykonać. Podsumowując to co wyczytałem wydaje mi się, że powinienem : Szlifowanie przed podkładem gradacja 400-2000 - na mokro w misce, żeby podkład lepiej złapał Podkład Malowanie Polerowanie na mokro 8000 Wszystkie modele jakie widziałem na forum są metalowe, ten jest plastikowy, zdjęcie : Czy w przypadku plastikowego modelu instrukcja jest taka sama jak z metalowym/aluminiowym? Widziałem na yt poradniki dla tego konkretnego modelu, zostawiają taki jest, nawet nie malują karoserii, jedynie podzespoły jednak ja chciałbym , żeby wyglądało to lepiej. Będę wdzięczny za ewentualne wskazówki jeśli instrukcja którą sobie stworzyłem wertując to forum, jak zrobić taki model, zawiera jakieś błędy. Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 Zacznij od tego filmu. Ma bodaj 5 częsci, ale szybko zobaczysz o co chodzi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi