maciej341 Napisano 22 Lutego 2019 Napisano 22 Lutego 2019 Witam, zakupiłem taki oto model: Jestem bardzo świeży jeśli chodzi o modelarstwo pojazdów cywilnych w skali 1:24 (do tej pory samo wojsko i to w innej skali [1:72]) Wyczytałem na tym forum wiele wątków z modelarstwa samochodowego jak dobrze to wykonać. Podsumowując to co wyczytałem wydaje mi się, że powinienem : Szlifowanie przed podkładem gradacja 400-2000 - na mokro w misce, żeby podkład lepiej złapał Podkład Malowanie Polerowanie na mokro 8000 Wszystkie modele jakie widziałem na forum są metalowe, ten jest plastikowy, zdjęcie : Czy w przypadku plastikowego modelu instrukcja jest taka sama jak z metalowym/aluminiowym? Widziałem na yt poradniki dla tego konkretnego modelu, zostawiają taki jest, nawet nie malują karoserii, jedynie podzespoły jednak ja chciałbym , żeby wyglądało to lepiej. Będę wdzięczny za ewentualne wskazówki jeśli instrukcja którą sobie stworzyłem wertując to forum, jak zrobić taki model, zawiera jakieś błędy. Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj
Dorotka Napisano 22 Lutego 2019 Napisano 22 Lutego 2019 Zacznij od tego filmu. Ma bodaj 5 częsci, ale szybko zobaczysz o co chodzi: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi