Dumo Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 Szukałem w wyszukiwarce i nie znalazłem, słyszałem o sposobie "patencie" na zimowy kamuflaż. Otóż jest jakiś sposób z lakierem do włosów, że białe odpryski wyglądają bardzo realnie. Ale kompletnie nie wiem jak to się robi. Rozchodzi sie o coś w tym stylu: http://www.plasticwarfare.se/wp-content/gallery/euro_2007/_DSC4755.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) J też chętnie bym się coś o tym dowiedział bo nie długo biore się za zimowego kv Edytowane 4 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 na wszystkich zdjęciach które oglądałem są albo jakieś rysy (zazwyczaj niewielkie) po uszkodzeniach mechanicznych na białym kamuflażu, albo niedomalowane kawałki z widocznym kolorem wozu przed nałożeniem kamuflażu albo łagodne przejścia spowodowane rozmyciem białej farby przez czynniki klimatyczne czy ktoś dysponuje zdjęciami pojazdów na których widać resztki kamuflażu jak na ww. zdjęciu modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Ja zastosowałem technikę: "na zerową przyczepność Vallejo". Malujemy model na bazowy kolor, psikamy sidoluxem i po wyschnięciu tegoż psikamy białą vallejo, potem szybko pędzel w rękę, lekko namaczamy w wodzie albo i nie i trzemy gdzie chcemy mieć przetarcia. Po wyschnięciu trzyma się dość mocno - następną warstwą sido zabezpieczamy. Lepiej robić etapami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Jak by ktoś napisał jeszcze jak odnieść się do kół i wahaczy malować na biało jak już to przecierać mocniej niż resztę, chciałbym uzyskać taki efekt jak na schemacie malowania. http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/trumpeter/tr00359.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 Ja może wam pomogę pewną ciekawą stronką bardzo łatwy sposób. Oto ten link http://www.diorama.pl/warsztat_winter.html#gora proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 Ten artykół jusz kiedys widziałem ale dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Na stronie YOU TUBE wpisz SDKFZ.251 i zobaczysz jak japońscy mistrzowie robią cuda z zimowym camo i nie tylko.WARTO ZOBACZYĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi