ManiekB Napisano 26 Kwietnia 2019 Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Witam Wracam z tematyką kolejową po małej przerwie. Na początek wagon Gr15 1:35 Thunder Models. Dzięki śledzeniu wątku Greifa znałem mankamenty tego zestawu i też dołożyłem trochę swojej pracy: Resory wykorzystałem z zestawu miniarta. Jak widać mocowanie pasowało jak ulał. Na tych zdjęciach nie ma jeszcze układu hamulcowego przy zestawach kołowych. Na następnych będzie bo już zostało to zamontowane. Mam pytanko co do dachu tego wagonu czy posiadał wzmocnienia o środka i jakie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 26 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Tu układ hamulcowy kompletny. Wagon po podkładzie gunze black. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Kwietnia 2019 Super Moderator Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Oglądam wzmocnienia były (reszta na mailu) ale dodam też i tutaj fotkę gdyby ktoś chciał co nie co poprawić [zdjęcie z netu - tylko do dyskusji] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 26 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Ok dzięki odebrałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 5 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2019 Witam Po dłuższej przerwie wracam od tematu wagonów. Gr15 praktycznie na ukończeniu dostał wzmocnienia dachu, podkład i naklejone wzmocnienia na bokach - czeka na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 5 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Następny wagon to sowiecka platforma 16.5 t z początku wojny ( niedawna nowość Miniarta). Powstałą też do niego mała dioramka. Zdjęcia ukończonej dioramki wkrótce. koncepcja dioramki" na wagonie wyląduje trochę gratów kolejowych: A tu aby urozmaicić teren krówka i kwiatki samoróbki (maki) Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez ManiekB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 5 Sierpnia 2019 Super Moderator Share Napisano 5 Sierpnia 2019 blaszki na zewnątrz służyły do przewozu bydła, w środku był płaskownik z kółkiem do którego można przytroczyć zwierza, jak doklejasz na zewnątrz trzeba by dorobić od środka oglądam xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 5 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Powstają też węglarki serii Ommr z Dragona. Same wagony Dragona są niezłe mimo swoich lat oprócz ostoi która jest po prostu wymyślona. Tak więc powstają nowe ostoje z tych kawałku plastiku: A tu po składaniu - jeszcze tylko dwa razy to samo. Pozdrawiam Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez ManiekB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 5 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2019 9 minut temu, Greif napisał: blaszki na zewnątrz służyły do przewozu bydła, w środku był płaskownik z kółkiem do którego można przytroczyć zwierza, jak doklejasz na zewnątrz trzeba by dorobić od środka oglądam xD Witam Dach jeszcze nie przyklejony to postaram się to uzupełnić. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 5 Sierpnia 2019 Super Moderator Share Napisano 5 Sierpnia 2019 powinno pomóc xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 5 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2019 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi