ivandrago Napisano 22 Sierpnia 2019 Share Napisano 22 Sierpnia 2019 Witam . Po przerwie postanowiłem wrócić na dobre do modelarstwa. Na jednym z carboot w uk znalazłem takiego rodzynka za 2 funty. Wiem że każda relacja powinna być zaczynana juz na jakims etapie budowy ale mam dylemat . Mam juz powycinane i poklejone praktycznie wszystkie elementy które mogę przed malowaniem no i tu ściana. Po pierwsze nie wiem czy mogę dobrać jakiś kolor do karoseri czy pozostaje mi tylko dedykowana farba zeropaints zp-1411 a to pewien problem bo całe zaplecze farb i podkładów to farbki akrylowe. Więc chcąc uzyć zeropaints musze wydac 6,50 na farbke plus podkład + rozpuszczalnik do czyszczenia aero + bezbarwny najlepiej ten ich magiczny diamond finish zp-3035 co daje 40 funów hehe tylko by zrobic ten jeden model . Może ktoś z was budował ten model już z revella np i znalazł inna farbkę ? Drugi problem to komora silnika i wnetrze - o ile wnetrze moge przeboleć bo np nie wiem model zrobiony zanim wywalił Brian tylną kanape tak silnik proponowany przez producenta jest cały czarny i co gorsza z stokowym filtrem powietrza - Jak na ironie nie wiele fotek w necie jest tego kultowego samochodu . Powoli rzeźbie filtr stożkowy i drobiazgi do silnika oraz jakieś oświetlenie a w między czasie musze zdecydować co do koloru i farb karoseri. Będę wdzięczny za każdą podpowiedź - chce ukończyć model i rozpocząć przygode z modelarstwem na nowo jak w dzieciństwie z małym modelarzem Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin14 Napisano 29 Października 2019 Share Napisano 29 Października 2019 I jak? Działasz dalej? Ja niestety na pytania nie pomogę znaleźć odpowiedzi, bo sam zaczynam z modelarstwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelinorian Napisano 5 Listopada 2019 Share Napisano 5 Listopada 2019 w 14 minucie 16 sekund widać komore silnika w filmie. Link do filmu: https://www.cda.pl/video/2978124d6?wersja=1080p Polecam obejrzeć film co do koloru wedle uznania ale zero paints da lepszy efekt od akrylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi