WojtosDK Napisano 11 Września 2019 Share Napisano 11 Września 2019 Witam! Nabyłem takie o to coś za 80zl w Auchan. Cena niższa bo ostatnia sztuka i rozerwane, pogniecione pudełko, sprawdziłem wszystko jest. Po pierwszym dobrym wrażeniu czar szybko prysł i żeby wyszło z tego coś fajnego trzeba podłubać, ogólnie nie polecam nawet za 80 zł no chyba, że dla początkującego modelarza bo zestaw wstępnie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtosDK Napisano 12 Września 2019 Autor Share Napisano 12 Września 2019 Powoli zaczynam zestaw w detale za bardzo bogaty nie jest, ale spasowanie w porządku. Karoseria wygląda tak ja z tego będę robił malowanie bumblebee, także wszystko do zmycia ( nie wszystko bo kolor czerwony to plastik także będzie trzeba trochę zmatowic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtosDK Napisano 16 Września 2019 Autor Share Napisano 16 Września 2019 Jak "obły" w detale jest to model pokażę na przykładzie hamulca ręcznego... A tu już poprawione... Wszystko w podkładzie i silnik zaczęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtosDK Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2020 Wróciłem po dłuższej przerwie pozbyłem się farby z karoserii i przeszlifowałem całość, zastanawiam się czy linie podziału pogłębić i będę nakładał biały podkład, ponieważ ma być piękny żółty kolor zobaczymy jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Zdecydowanie pogłębiaj lnie podziału. Po pogłębieniu przeszlifuj jeszcze miejsca po obu stronach ( na klocku ściernym/patyczku - żeby była płaska i równa powierzchnia ścierna ) - Revell często ma lekkie zapadnięcia przy liniach podziału. Edytowane 24 Stycznia 2020 przez Messer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 25 Stycznia 2020 Share Napisano 25 Stycznia 2020 Kasta po prostu została przeszlifowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtosDK Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2020 Najpierw usunąłem czarna farbę i emblematy zmywaczem wamodu, następnie całość zmatowilem drobnym papierem i usunąłem (gdzie zauważyłem) jamki i łączenia formy. Psiknę podkładem to będzie więcej widać bo model nie jest najwyższej jakości z tego co zauważyłem to z zawieszeniem - posadzeniem go na kołach będzie najwięcej problemu, trzeba będzie to przerobić, ale na razie nie wiem jak w dalszej części pokażę o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 25 Stycznia 2020 Share Napisano 25 Stycznia 2020 W takim razie poczekam z zaciekawieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi