Doberman Napisano 26 Stycznia 2020 Share Napisano 26 Stycznia 2020 (edytowane) Wypraski Admirala Grafa Spee i Scheera z Hellera 1/400. To jest wypraska tylko dla Scheera z nowym pokładem i wieżą dowodzenia. Reszta wyprasek jest wspólna dla obu. Kadłub Grafa mam sklejony (niestety taki kupiłem) więc na szybko na sucho złożyłem kadłub Scheera, aby pokazać różnice. Tu na sucho poustawiałem nadbudówki na Grafie aby pokazać ich kształty. Co będę przerabiał będę opisywał w wątku warsztatowym. Edytowane 26 Stycznia 2020 przez Doberman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2020 Dziś dotarł Lutzow. To jest nowa ramka przeznaczona tylko dla Lutzowa. Trochę jestem zawiedziony Lutzowem. Model ma przedstawiać wersję po dołożeniu stewy atlantyckiej, czyli długość modelu powinna być jak modelu Admirala Scheera. Niestety model Lutzowa ma długość modelu Grafa Spee. Pokład torpedowy w modelu Lutzowa jest dłuższy niż w modelu Grafa i Scheera. Pokład główny, który nachodzi na torpedowy jest prawidłowej szerokości w modelu Lutzowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2020 Na pokład dziobu Grafa Spee i Scheera położyłem pokład Lutzowa. Zobaczcie o ile jest węższy pokład modelu Lutzowa w stosunku do Spee i Scheera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi