Doberman Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 (edited) Wypraski Admirala Grafa Spee i Scheera z Hellera 1/400. To jest wypraska tylko dla Scheera z nowym pokładem i wieżą dowodzenia. Reszta wyprasek jest wspólna dla obu. Kadłub Grafa mam sklejony (niestety taki kupiłem) więc na szybko na sucho złożyłem kadłub Scheera, aby pokazać różnice. Tu na sucho poustawiałem nadbudówki na Grafie aby pokazać ich kształty. Co będę przerabiał będę opisywał w wątku warsztatowym. Edited January 26, 2020 by Doberman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doberman Posted January 31, 2020 Author Share Posted January 31, 2020 Dziś dotarł Lutzow. To jest nowa ramka przeznaczona tylko dla Lutzowa. Trochę jestem zawiedziony Lutzowem. Model ma przedstawiać wersję po dołożeniu stewy atlantyckiej, czyli długość modelu powinna być jak modelu Admirala Scheera. Niestety model Lutzowa ma długość modelu Grafa Spee. Pokład torpedowy w modelu Lutzowa jest dłuższy niż w modelu Grafa i Scheera. Pokład główny, który nachodzi na torpedowy jest prawidłowej szerokości w modelu Lutzowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doberman Posted January 31, 2020 Author Share Posted January 31, 2020 Na pokład dziobu Grafa Spee i Scheera położyłem pokład Lutzowa. Zobaczcie o ile jest węższy pokład modelu Lutzowa w stosunku do Spee i Scheera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts