2jacks Napisano 3 Lutego 2020 Share Napisano 3 Lutego 2020 (edytowane) Witam. Mam pytanie o farby texturowe. Sam zakupiłem już jeden pojemnik z farbą, ale okazało się, że kolor jest daleki od oczekiwanego. Chodzi o farbę texturową ziemi. Mam pytanie o to czy ktoś sam robił takie farby? Bo zdaje się, że są to zwykłe farby akrylowe z domieszką granulatu, który ja obstawiam na zwykły pumeks. Chodzi o to że za 200 ml zapłaciłem prawie 50 zł. Farby akrylowe na prawdę renomowanych producentów można kupić po cenie w zasadzie 2 x mniejszej i w ilościach jakie odpowiadają, ale chodzi bardziej o możliwość komponowania nie tylko własnej barwy, ale też własnej struktury. Pumeks czy proszek kwarcowy można kupić w różnych ilościach i różnej gradacji. Czy ktoś się już bawił tego typu sprawami? Edytowane 3 Lutego 2020 przez 2jacks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrissa Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 Cześć, ja polecam mieszankę piasku, albo kamyków (zależy od tego jaką teksturę chcesz uzyskać), troche farby akrylowej (mniej więcej łyżkę) i klej wikol. Dokładnie wymieszaną mieszankę nakładasz na lekko zwilżoną powierzchnię. Ja wszystko robię na oko, musisz wyrobić własne proporcje, które będą Ci pasować. Mam nadzieję że pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi