michal78 Napisano 20 Maja 2020 Napisano 20 Maja 2020 Mój szósty model w skali 1/144. Ma sporo niedociągnięć ale i tak jestem z niego bardziej zadowolony niż z poprzednich (rozszerzyłem nieco wachlarz technik, chociaż nie wszystko wyszło) Z washa na skrzydłach nawet jestem zadowolony, niestety na kadłubie już nie udało mi się tego powtórzyć gdyż po malowaniu i pierwszym lakierowaniu linie podziału stały się tutaj zbyt słabe by mógł się osadzić. Postanowiłem w tym miejscu zamiast tego dać więcej cieniowania i to wyszło słabo, zwłaszcza w górnej części kadłuba na fragmentach w kolorze piaskowym (efekt może bardziej pasowałby do wraka niż samolotu w służbie czynnej)., ale ta technikę w przeciwieństwie do washa zastosowałem pierwszy raz w życiu. Jest więc wash na skrzydłach i ogonie oraz cieniowanie na kadłubie. Poza tym jest to pierwszy model na którym zastosowałem obicia (gąbeczka), fajnie się to robi ale chyba trochę przegiąłem z ilością na skrzydłach, silnikach i przy włazie Wskazówki mile widziane za krytykę się nie obrażam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi