macotra21 Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Latajac w pracy po internacie natknalem sie na oferte farb Agama dostpnych w "polskich" kolorach z Wrzesnia 1939 i lat wczesniejszych: http://www.jadar.com.pl/agama/polska.htm P 1 Polski Khaki Polish Khaki Polska broń pancerna w kamuflażu trójbarwnym (w połączeniu z P 2 i P 3) P 2 Polski szaropiaskowy Polish Grey Sand Polska broń pancerna w kamuflażu trójbarwnym (w połączeniu z P 1 i P 3) P 3 Polski ciemny brąz Polish Dark Brown Polska broń pancerna w kamuflażu trójbarwnym (w połączeniu z P 1 i P 2) P 4 Polski Khaki Polish Khaki Powierzchnie górne nowych samolotów z lat 30-tych np. łoś, Karaś, P.11c, Czapla, Wyżeł, Wilk itd. P 5 Szarobłękitny Polish Blue Powierzchnie dolne samolotów w latach 30-tych P 6 Oliwkowo zielony Polish Olive Green Powierzchnie górne szamotów w latach 30-tych. P 7 Ochra Polish Ochre Powierzchnie górne szamotów w latach 30-tych. P 8 Srebrny Silver Powierzchnie dolne samolotów w latach 30-tych P 9 Niebieski jasny Light Blue Powierzchnie dolne samolotów w latach 30-tych P 10 Morski zielony Polish Navy Green Samoloty morskie, konstrukcje polskie. Back Powrót do strony głównej Czy ktos z Was korzystal z tych farb i jakie macie wrazenia? Dzieki za pomoc P.S. Chyba nie umiem wklejac kolorow kolory na http://www.jadar.com.pl/agama/polska.htm[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Ja maluję nimi wnętrza aut cywilnych, i do tego nadają się całkiem dobrze. Bardzo szybko schną na modelu, więc trzeba dodawać opóźniacza. Są dosyć gęste i bardzo szybko się rozwarstwiają - przed każdym malowaniem trzeba bardzo dokładnie wymieszać. No i najlepiej je nakładać pędzlem - momentalnie zapychają aerograf. A jak są bardzo rozcieńczone to przy malowaniu areo spływają z modelu .... Generalnie do nakładania pędzlem polecam jak najbardziej, do aerografu zdecydowanie nie (chociaż coś kiedyś nimi pomalowałem ). No i są dość atrakcyjne cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k1oor Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 A z użyciem retardera nie da się tych farb Agamy użyć w aerografie? Mają fajne kolory i niekorych kolorów "z puszki" w ofercie Pactry nie ma... Myślałem o farbach Vallejo ale ich kolory jakoś mi nie pasują - jak porównałem jakiś szary RLM z Pactry i z Vallejo to mi wyszły zupełnie inne kolory... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 9 Maja 2008 Share Napisano 9 Maja 2008 Ja tymczasem pędzlem maluję i dwa pytania mi się nasunęły.Jeszcze szybciej schną niż Pactry? Nie ma problemu ze smugami przy aż tak krótkim czasie wysychania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi