Miodek Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 Otóż mam problem - nie wiem jakich farb użyć, a konkretnie jak niektóre wymieszać, by pomalować Su-27 D 1:72 Italeri. Mam farbki Pactra: Black Matt, FS 31136, FS 34227, FS 33538, FS 36375, FS 36320, Polish Blue II (zastosowałem to już jako podkład), Silver, White Matt, Cobalt Blue Chodzi mi o malowanie morskie, a nie szare jak w instrukcji. Przykład: http://www.lo-mac.com/ss/kh-41.jpg Chodzi mi o te kolory Polish Blue II to u mnie ten pośredni (, nie wiem jak zrobić pozostałe dwa, ten najjaśniejszy i ciemny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszDudek Posted May 4, 2008 Share Posted May 4, 2008 Nielepiej kupić farbki podane w instrukcji albo podpatrzeć w wykazie kolorów i pomieszać porównując to co wyjdzie z paletą. Przykładowo kamo skałda się z odcieni szaroniebieskich biezesz jakis niebieski szary i biały i czarny i kombinujesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miodek Posted May 4, 2008 Author Share Posted May 4, 2008 He he Już sobie poradziłem, na razie mam 2 z 3 kolorów NIEAKTUALNY - mam już wszystko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts