martinello Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 (edytowane) M51 na kadłubie M4A3 - sprzedany Edytowane 1 Lutego 2021 przez martinello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 8 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2020 Uzupełnię - w sprawie pytań proszę pisać na mail marcinbb2@interia.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 14 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2020 Witam Cena M51(M4A3) spada do 280 zł + przesyłka - taniej nie będzie - więc ostatnia okazja aby kupić ten niespotykany model Wystawiam drugi model - konwersja na polskiego Shermana IbY o nazwie własnej "EL-ADEM" (choć początkowo miał być "CAIRO") w skali 1:35 Trochę o modelu i jego zdjęcia zamieściłem w temacie: https://modelwork.pl/topic/31655-polski-m4-105-hvss-cairo/?tab=comments#comment-640087 Zestaw składa się z: 1. Kadłuba M4A3 z modelu Asuka M4A3E8 nr kat 35-030. Kadłub ma już wykonane główne przeróbki, do zrobienia została w zasadzie tylko zmiana kata tylnej płyty kadłuba i zrobienie od podstaw tylnej ścianki (przeróbka z M4A3), 2. Podwozia HVSS wraz z gąsienicami z tego samego modelu Asuka 35-030, 3. Wieży z modelu M4(105) Dragona - kompletnej. Do zrobienia w zasadzie tylko osłona przeciwkurzowa jarzma armaty. Dostosowałem już wieżę dragona do montażu na kadłubie asuka. 4. Lufy 105 mm - DEF Model DM35077, 5. Deflektora - wydruk 3D - do dorobienia mocowania na tylnej płycie i drzwiach przedziału silnikowego ("uszka") 6. Lufa k-em Browning 0,303 - RB Model 35B82 - do kadłubowego k-emu. 7. Kalki "EL-ADEM" z zestawu STAR-DECAL 35C1241 8. Zestaw blaszek Voyager PE35709 9. Tyczek artyleryjskich z zestawu Dragona - do montażu z tyłu kadłuba. Całość za 350 zł plus przesyłka. Pomogę merytorycznie przy budowie modelu - mam nadzieję że nabywca "pociągnie dalej" temat na forum. Zestaw kompletny, większość części zapakowana jest w woreczki strunowe, pogrupowana na "zespoły funkcjonalne". Do zobienia zostało: - korekta nachylenia tylnej płyty góry kadłuba + tylna ścianka - przedłużenie płyty nadsilnikowej - pochodzi z shermana Italeri - trzeba przedłużyć o ok. 1mm - osłona przeciwpiaskowa jarzma - mocowania deflektora - błotniki (skrócenie z M4A3 na M4) oraz osłony boczne gąsienic (z innego modelu Asuka) - do dopasowania do błotników. Mogę też zaproponować za dopłatą blaszane błotniki voyagera - ale też są od M4A3 i należy je nieco skrócić. W modelu nie ma oryginalnej blaszki z modeli Asuka i Dragon (wszystko jest w zestawie Voyagera, więc użyłem ich gdzie indziej), Orginalnych kalkomanii z modeli "dawców" oraz k-emu wieżowego z Asuka - jest ten z modelu Dragona pasujący do wieży. Całość w pudełku z modelu Asuka, z instrukcjami od modeli Dawców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 22 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2020 IDF M4A3 - zarezerwowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 27 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2021 IDF M4A3 - nieaktualny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi